Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ..


Εδώ και δεκαετίες έλεγε ο Γέροντας αυτά που συμβαίνουν σήμερα από τον εθνοπροδοτικό και ανελλήνιστο συρφετό των "προοδευτικών", που έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν τα πάντα.

- Γέροντα, συχνά λέτε ότι πάνε τα πάντα να διαλύσουν. Εννοείτε και την παιδεία;

- Ναι, δεν βλέπετε τι γίνεται; Σχολεία είναι αυτά; Γλώσσα είναι αυτή που διδάσκουν σήμερα στα παιδιά; Ποια είναι η ιστορία μας; Αλλά και στην Θεολογία τι γίνεται;

Έχει ένας άθεος πτυχίο της Θεολογίας και τον αφήνουν να διδάσκη θρησκευτικά. Δεν εξετάζουν όμως· θρησκευτικά διδάσκει ή αθεΐα; «Δεν μπορούμε, λένε, να τον βγάλουμε». Αν ένας φιλόλογος πάη να διδάξη μαθηματικά, θα τον αφήσουν;

Άλλος είναι θεολόγος και δεν αφήνει τους ανθρώπους να κοινωνούν, για να μην κολλήσουν έιτζ! Είναι από αυτούς που τους έστειλε στην Θεολογική Σχολή το κομπιούτερ!

Αυτή δεν είναι η γνώση του Θεού. Παλιά λέγανε: «Έμαθε τα ιερά γράμματα το παιδί», γιατί ήταν ιερά τα γράμματα. Βλέπεις καθηγητή Θεολογίας να μην πιστεύη, να βρίζη μπροστά στους φοιτητές τους Προφήτες, και να μην τον βγάζουν.

Μα τι θέλεις, καλέ μου άνθρωπε, στην Θεολογική Σχολή; Εσύ, τι θεολόγους θα βγάλης;

Είναι και μερικοί που πάνε να κάνουν μια νέα γλώσσα. Η ελληνική όμως γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής! Το δόγμα της πίστεώς μας καμμιά γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώση.

Γι’ αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε από τους Εβδομήκοντα στην ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα.

Αν δεν ξέρει Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολήται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθή. Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία! Μετά από λίγο θα έρχονται Γερμανοί να διδάσκουν Αρχαία στα δικά μας Πανεπιστήμια.

Τότε θα καταλάβουν οι δικοί μας την αξία που έχουν τα Αρχαία Ελληνικά, αφού πρώτα γίνουν ρεζίλι, και θα πουν: «Για δες η Εκκλησία που κρατούσε τα Αρχαία».

Πάνε να εξαφανίσουν ένα ορθόδοξο έθνος. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ένα ορθόδοξο έθνος σήμερα είναι μεγάλη υπόθεση! Παλιά είχαμε την φιλοσοφία.

Η Αγία Αικατερίνη με βάση την φιλοσοφία αποστόμωσε τους φιλοσόφους. Οι φιλόσοφοι ετοίμασαν τον δρόμο για τον Χριστιανισμό. Το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα ελληνικά και διαδόθηκε στον κόσμο. Μετά οι Έλληνες προχώρησαν να φωτίσουν και τους Σλαύους.

Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχη η Ελλάδα. «Μας κάνει κακό, λένε. Πρέπει να την εξαφανίσουμε».!!!!!!

Άγιον Όρος- το Περιβόλι της Παναγίας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.!!


-Γέροντα, ποια εικόνα της Παναγίας σας αρέσει περισσότερο;

-Εμένα όλες οι εικόνες της Παναγίας μου αρέσουν.

Και μόνο το όνομά Της να βρω κάπου γραμμένο, το ασπάζομαι πολλές φορές με ευλάβεια και σκιρτάει η καρδιά μου.

Είναι φοβερό, αν το σκεφθεις!

Μικρό κοριτσάκι ήταν και είπε το «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον, ότι επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού».
Μέσα σε λίγες λέξεις τόσα νοήματα!

Πολύ θα βοηθηθείς , εάν εμβαθύνεις στα λόγια αυτά.
Είναι λίγα και δυνατά.

Αν τα μελετάς, θα αγαπήσεις την ταπείνωση…κι αν ταπεινωθείς, θα δεις τον Θεό να έρχεται μέσα σου και να κάνει την καρδιά σου Φάτνη της Βηθλεέμ.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: «ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ»


Τον αγγελικό αυτό ύμνο ''Αγνή Παρθένε'' έγραψε

ο Άγιος Νεκτάριος όταν ήταν Διευθηντής Στη Ριζάρειο Σχολή.


Αλλα αυτός ο ύμνος είναι εκτός τυπικού. Δηλαδή δέν ψάλλεται σε κάποια ακολουθία.

Μερικοί όμως ψάλτες τον ψάλλουν τον 15 Αυγουστο ανήμερα την ώρα που ο ιερέας διανέμει το αντίδωρο στους πιστούς.

Παρακάτω, τον ακούμε σε μελοποίηση και ψαλμωδία από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Όρους.

Αγνή Παρθένε Δέσποινα -

"Αγνή Παρθένε Δέσποινα": ένας από τους πιο κατανυκτικούς ύμνους της Ορθοδοξίας, από το Θετοκάριο του Αγίου Νεκταρίου.

Ο ύμνος "Αγνή Παρθένε Δέσποινα" είναι ένας μη λειτουργικός ύμνος, που συνέθεσε ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης τον 19ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής της Θεολογική Σχολής στην Ριζάρειο της Αθήνας.

Η παράδοση θέλει την Παρθένο να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητά να καταγράψει σε χαρτί έναν ιδιαίτερο ύμνο, όπου οι αγγελικές χορωδίες ήταν έτοιμες να το ψάλλουν.
Αυτός ο Ύμνος ήταν ο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα".

Εδώ, τον ακούμε σε μελοποίηση και ψαλμωδία από τους πατέρες
της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Όρους.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

TO ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!!!!!


Με μεγάλη πίστη έρχομαι να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ και να πω το μεγάλο θαύμα που έκανε και σε εμάς.

Επί 18 μήνες υπέφερα από τα ΝΕΦΡΑ μου.Πήγαινα από γιατρό σε γιατρό και θεραπεία δεν υπήρχε,μέχρι που αποφάσισαν να μου αφαιρέσουν το ΝΕΦΡΟ.Όταν το άκουσε η μητέρα μου έκλαψε πάρα πολύ και παρακάλεσε την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ να με κάνει καλά.

Την άλλη μέρα με τον γαμπρό μου ήρθα στη ΜΟΝΗ σου,στη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΑΤΤΙΚΗΣ και προσευχήθηκα με όλη την καρδιά μου.

Το βράδυ η μητέρα μου σε ονειρεύτηκε,Αγία μου,και της είπες να μη στεναχωριέται γιατί εσύ θα με κάνεις καλά!!!!

Και πράγματι...μετά από δύο μέρες ήμουν καλά και δεν ένιωθα πόνους στα ΝΕΦΡΑ...!

Μετά από 3 μήνες ονειρεύτηκα ότι μου χαρίσατε δύο παιδιά και μου ζητήσατε να βάλω στο ένα μου παιδί το όνομά σας.Και έτσι έγινε...

Με μεγάλη πίστη και χίλια ευχαριστώ ασπάζομαι νοερά τη θαυματουργό σου εικόνα,Μεγαλόδωρη,για το διπλό σου θαύμα.Μου έδωσες πρώτα την υγεία μου,

και το δεύτερο,τα δύο παιδιά μου φέρνοντας τη χαρά στο σπίτι μου.Θα σε προσκυνώ και θα διαλαλώ πάντα το θαύμα σου.!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απολυτίκιο του Αγ. Παντελεήμονος - 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'.
Αθλοφόρε Άγιε, και ιαματικέ Παντελεήμον, πρέσβευε τω ελεήμονι Θεώ, ίνα πταισμάτων άφεσιν, παράσχη ταίς ψυχαίς ημών.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.


Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, του Ιαματικού, ας πούμε λίγα λόγια;

Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός.

Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.

Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.

Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε.

Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.

Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα.

Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί.

Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.


Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

ΚΥΡΙΕ,ΘΕΕ ΜΟΥ,ΝΥΜΦΙΕ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΜΟΥ,Σ'ΑΓΑΠΩ !!!!


Σ' αγαπώ, Χριστέ μου!

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι ο Σωτήρας μου, που θέλεις και ξέρεις και μπορείς και με σώζεις: Από κάθε κίνδυνο, σώματος και ψυχής. Από τον αμαρτωλό εαυτό μου.

Από τον μισόκαλλο διάβολο. Από τους κακούς ανθρώπους. Από τον αιώνιο θάνατο , που φέρνει η έμμονη στην αμαρτία.

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι το Φως, το αληθινό, το γλυκό, το ζωογόνο. Το φως, που φέγγει μέσα μου και γύρω μου και ομορφαίνει την πλάση και τα πρόσωπα των

ανθρώπων π' αγαπώ.

Το φως, πού μου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσω με ασφάλεια, να τρέξω, ν' ανέβω, να συγκρίνω, να προτιμήσω. Το φως της ζωής!

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι η Αλήθεια, η κατακάθαρη, η αισιόδοξη, η ελπιδοφόρα, η ζωογόνα, η λυτρωτική. Η αλήθεια για όλα χθες, σήμερα, αύριο και στους αιώνες.

Σ' αγαπώ, Χριστέ μου, γιατί είσαι η Αγάπη, η πιο μεγάλη, η πιο θερμή, η πιο σοφή, η πιο δυνατή, η πιο αληθινή, η πιο προσωπική. Η Αγάπη που σταυρώθηκε για μένα!...

Γέρων Ιωσήφ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΘΑΥΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΑΠΙΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ).


Θαυμαστό γεγονός συνέβη σε οικογένεια την ημερομηνία της εορτής της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί Αττικής.!!!!!!!

Η μαρτυρία της οικογένειας έχει ως εξής:
Υπάρχει στο Κορωπί ένα παντρεμένο ζευγάρι όπου ο άντρας είναι το πιστό μέλος της οικογένεια και η γυναίκα του είναι άπιστη και είρωνας της πίστης.

Ο άντρας είχε πολύ μεγάλη ευσέβεια στην Αγία Παρασκευή. Πάντα στην παραμονή και ανήμερα τις εορτής της άναβε το καντήλι στο σπίτι του. Αντίθετα η σύζυγος του δεν το άναβε ποτέ.

Την ημέρα λοιπόν της εορτής της σηκώθηκε πρωί - πρωί και αφού άφησε την γυναίκα του και την πεθερά του να κοιμάται, ντύθηκε και με προσοχή έφυγε από το σπίτι για την Εκκλησία. Έκλεισε και την εξώπορτα και την κλείδωσε δυο φορές.

Πήγε λοιπόν στην εκκλησία και αφού λειτουργήθηκε γύρισε πίσω για το σπίτι.

Μόλις έφτασε βρήκε τις δυο γυναίκες τρομοκρατημένες και πανικοβλημένες.

Τις ρώτησε τι είχε συμβεί και αυτές τον ρώταγαν εάν το πρωί που έφυγε κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού. Η απάντηση του άνδρα ήταν βεβαίως και την κλείδωσα αφού ξέρουμε εδώ στο Κορωπί τι πρόβλημα έχουμε με τους κλέφτες και τους κακοποιούς. Γιατί είστε τόσο ανήσυχες όμως τις ρώτησε ο σύζυγος.

Να του λέει: Μόλις έφυγες μετά από λίγο ακούσαμε να ξεκλειδώνεται η πόρτα. Δυο φορές κρακ, κρακ. Κοκαλώσαμε!!! Είδαμε τότε μπροστά μας μια γυναίκα να μπαίνει μέσα στο σπίτι με μαύρα ρούχα, ψιλή, πολλή όμορφη, να μας κοίτα αμίλητη και να πηγαίνει στο δωμάτιο που είναι η καντήλα.

Πηγαίνει λοιπόν εκεί, παίρνει το καντήλι πηγαίνει κατόπιν στην κουζίνα βάζει λαδί, βάζει λουμινάκι και το ανάβει. Το παίρνει το καντηλάκι και το τοποθετεί πάλι στο δωμάτιο. Μας κοίτα με πολλή αυστηρό τρόπο και μας λέει, «σήμερα είναι η εορτή μου», και φεύγει πάλι από όπου ήρθε.

Οι γυναίκες ήταν συγκλονισμένες δεν μπορούσαν να μιλήσουν καθόλου με αυτό το θαυμαστό γεγονός που τους συνέβη. Ο δε άντρας είχε συγκινηθεί από αυτό το Θαύμα που έκανε η Αγία Παρασκευή στην άπιστη γυναίκα του.!!!!!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.!!


Η εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, έγινε ύστερα από όραμα της Αγίας Πελαγίας.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 1822μ.Χ. βλέπει στον ύπνο της μία μεγαλοπρεπή κυρία με φωτοστέφανο, η οποία της εξηγεί πόσο υπέφερε θαμμένη τόσα χρόνια κάτω από το χώμα. Της ζήτησε όταν ξημερώσει να επισκεφθεί τον επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της Μονής και να του ανακοινώσει την επιθυμία της να αποκαλυφθεί το ερειπωμένο θαμμένο μέγαρό της στον αγρό του Αντ. Δωξαρά.

Όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι η κυρία ήταν η Θεοτόκος και ότι το μέγαρο ήταν προφανώς ο Ναός Της. Της γεννήθηκαν όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει σε εκείνη την άσημη ταπεινή και το πώς θα έπρεπε να υποφέρει τους χλευασμούς και τις κοροϊδίες του δύσπιστου κόσμου. Έτσι αποφάσισε να μην αναφέρει τίποτα.

Την επόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου 1822 μ.Χ., εμφανίζεται και πάλι στον ύπνο της η ίδια Κυρία δίνοντας και πάλι την ίδια παραγγελία. Η Πελαγία δεν είχε πλέον καμία αμφιβολία ότι ήταν η εκλεκτή από την Θεοτόκο, αλλά και πάλι την απέτρεψαν οι αμφιβολίες.

Όταν και την τρίτη Κυριακή 23 Ιουλίου 1822 μ.Χ. εμφανίζεται στον ύπνο της με στεναχωρημένο, αλλά αυστηρό ύφος ζητώντας εξηγήσεις για την αγνόηση της παραγγελίας της, η Πελαγία αποφασίζει πλέον να προχωρήσει χωρίς να ολιγωρήσει.

Την ίδια μέρα η Πελαγία κατέφυγε στην Ηγουμένη η οποία γνωρίζοντας τον ενάρετο βίο της την πίστεψε και επισκέφθηκε τον επίτροπο. Ο επίτροπος με την σειρά του ειδοποίησε με την συνοδεία της Πελαγίας τον Μητροπολίτη της Τήνου ο οποίος προσκαλεί τον λαό της Τήνου στον Μητροπολιτικό ναό των Ταξιαρχών, παρακαλώντας τον να συνδράμουν για τον σκοπό αυτό σε χρήμα ή και σε εργασία.

Ο λαός πρόθυμα άρχισε τις ανασκαφές στις αρχές Σεπτεμβρίου 1822 μ.Χ. από τις οποίες αποκαλύφθηκαν ο αρχαίος ναός του Διονύσου και ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Ωστόσο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εικόνας πράγμα που επισκίασε το θετικό κλίμα και οδήγησε τον κόσμο σιγά, σιγά στην εγκατάλειψη του εγχειρήματος. Η Πανώλη θέριζε εκείνη την εποχή, πράγμα που ο επίτροπος το θεώρησε θεία τιμωρία.

Σε συνεργασία πάλι με τον Μητροπολίτη Τήνου συγκαλούν και πάλι τον λαό της Τήνου με την ίδια έκκληση ορίζοντας επιπλέον και μια επιτροπή ελέγχου του έργου. Όσο οι εργασίες δεν έφερναν αποτέλεσμα, ο λαός χλεύαζε και κατηγορούσε την Πελαγία ως ονειροπόλα.

Με δάκρια στα μάτια η Πελαγία ζητά την βοήθεια της Παναγίας, η οποία της αποκαλύπτει πλέον το ακριβές σημείο στο οποίο ήταν θαμμένη η εικόνα Της.

Στις 30 Ιανουαρίου 1823 μ.Χ., μετά από την υπόδειξη της εν λόγω θέσης, η αξίνα του Δημ. Βλάσση προσκρούει στο θαυματουργό εικόνισμα!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ AΓΙΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.


Η Αγία Άννα θεωρείται η προστάτης των παιδιών και της μητρότητος.

Πολλές είναι οι αφηγήσεις των μοναχών της Σκήτης για ζευγάρια που είχαν χάσει κάθε ελπίδα τεκνοποίησης και έγιναν γονείς με τη βοήθεια της Αγίας Άννης,

όταν με ευλάβεια και πίστη κατέφυγαν σ’ αυτήν και ζήτησαν τη βοήθειά της.


Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αφήγηση:

Ο Σουλτάνος της Λήμνου δεν μπορούσε ν’ αποκτήσει παιδί και για το λόγο αυτό ήταν πολύ στεναχωρημένος. Άκουσε από τους κατοίκους του νησιού, που επισκέπτοντο το Άγιον Όρος και τη σκήτη της Αγίας Άννης, για τα θαύματα της μητέρας της Παναγίας και τη βοήθεια που αυτή προσέφερε στα άτεκνα ζευγάρια, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν παιδί.

Πείσθηκε από τις ιστορίες που κυκλοφορούσαν και για το λόγο αυτό έστειλε με κάποιους προσκυνητές δώρα στη Σκήτη, στη χάρη της Αγίας Άννης και ζήτησε να του φέρουν λάδι και αγίασμα της Αγίας.

Οι χριστιανοί, επειδή ο Σουλτάνος ήτο αλλόθρησκος, πέταξαν τα δώρα και δεν του έφεραν τίποτα. Ο Σουλτάνος επέμενε και έστειλε πάλι δώρα στη χάρη της Αγίας και ζήτησε πάλι να του φέρουν αγίασμα και λάδι και μάλιστα απείλησε τους προσκυνητές με αυστηρές κυρώσεις, σε περίπτωση που δεν του τα φέρουν.

Οι μοναχοί της Σκήτης, επειδή ο Σουλτάνος δεν ήτο χριστιανός και υπό το βάρος της απειλής, του έστειλαν πόσιμο νερό και όχι αγίασμα και κοινό λάδι.

Η Αγία Άννα, λόγω της πίστεως και επιμονής του Σουλτάνου, τον βοήθησε και απέκτησε ένα υγιέστατο παιδί και αυτός από ευγνωμοσύνη εδώρησε στη χάρη της Αγίας το κανδήλι που φαίνεται στην εικόνα,

το οποίο είχε τάξει και επειδή ο κατασκευαστής έκλεψε μέρος του πολύτιμου υλικού, ο Σουλτάνος προσέθεσε στο κάτω μέρος, το αυγό που φαίνεται, ώστε το τάμα να είναι πλήρες.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.!!!!




Πανηγυρικός εσπερινός χτές στον Ναό της Ευαγγελίστριας στη Τήνο.

Χιλιάδες λαού από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφθασαν στο νησί της μεγαλόχαρης, την Τήνο, για να συνεορτάσουν την Αγία Πελαγία.

Στις 23 Ιουλίου 1822 η μοναχή Πελαγία αξιώθηκε της Υπέρτατης Ευλογίας να δει μέσα στο κελί της την Θεοτόκο η οποία της υπέδειξε το σημείο όπου βρισκότανε η θαυματουργή εικόνα της ευαγγελίστριας.

Το πρωί αυτής της μέρας η εικόνα μεταφέρεται στο Μοναστήρι της «Κυρίας των Αγγέλων» στο Κεχροβούνι, όπου παραμένει ολόκληρη την ημέρα. Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά και παρουσία των ιεραρχών,

Λαρίσης Ιγνατίου και Σύρου Δωροθέου, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσε το νησί της Τήνου,τελέστηκε σήμερα αργά το απόγευμα στον πάσνεπτο Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Τήνο.


Στην ακολουθία συμμετείχαν δεκάδες ιερείς που έφθασαν από όλη την Ελλάδα.Σήμερα ανήμερα της εορτής η εικόνα με πομπή θα μεταφερθεί στο μοναστήρι της Οσίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ..


(Μάτθ. Θ΄ 27-35)
Δὲν ὑπάρχει ἄνθρωπος ποὺ νὰ μὴν ἀντιμετώπισε δυσκολίες στὴ ζωή του, ὅσο εὐχάριστη κι ἂν φαινόταν, στὴν ἀρχὴ τουλάχιστον, ἡ πορεία τῆς ζωῆς.

Καὶ ὑπάρχουν, ἀρκετὲς περιπτώσεις, κατὰ τὶς ὁποῖες ὁ σταυρὸς τῆς δοκιμασίας, φαίνεται ἀβάστακτος. Ὅμως, μέσα σ΄ αὐτὸ τὸν πόνο καὶ τὴ συντριβή, κατὰ ἕνα θαυμαστὸ τρόπο, ὁ ἄνθρωπος ποὺ ἀρνεῖται ν' ἀνοίξει τὴν πόρτα τῆς καρδιᾶς του στὴν φοβερὴ ἀπογοήτευση,

αἰσθάνεται στὰ βάθη τῆς ψυχῆς τοῦ ἕνα φῶς καὶ μία δύναμη ποὺ τοῦ δίνει κουράγιο καὶ τὸν κάνει νὰ συνεχίζει νὰ ἀγωνίζεται καὶ νὰ ἔρχεται σὲ ἐπαφὴ μὲ Αὐτὸν ποὺ πραγματικὰ μπορεῖ νὰ τὸν σώσει.

Αὐτὸ ἀκριβῶς βλέπουμε καὶ στὴν περίπτωση τῶν δύο τυφλῶν της Εὐαγγελικῆς μας περικοπῆς.

Κανένας δὲν μποροῦσε ἢ καὶ ἴσως νὰ μὴν εἶχε διάθεση νὰ τοὺς βοηθήσει.

Ὅμως, ἂν καὶ βυθισμένοι στὸ σκοτάδι, οἱ δύο αὐτὲς ταλαίπωρες ὑπάρξεις, δὲν τὸ ἔβαλαν κάτω.

Ἀκολουθοῦν τὸν Ἰησοῦ, ποὺ εἶναι τὸ φῶς τοῦ κόσμου, καὶ ἀφοῦ εἶχαν καὶ τὴν ἀπαιτούμενη, βεβαίως, πίστη, τελικῶς λαμβάνουν τὸ ποθούμενο.

“Και ἀνεώχθησαν αὐτῶν οἱ ὀφθαλμοί”! (Μάτθ. Θ΄30).

Ἀλήθεια, πόσες φορὲς κι ἐμεῖς...

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τὸ μοναστήρι τῆς Ἁγία Μαρίνης στὴν Ἄνδρο ποῦ ἔκλεισαν μὲ διάταγμα τοῦ Ὄθωνα λόγω τοῦ γερμανικοῦ μνημονίου!!!


Ἑορτάζει σήμερα τὸ μοναστήρι τῆς Ἁγίας Μαρίνης Ἀνδρου, ποῦ εἶχε κλείσει ἡ βαυαβαροκρατια τοῦ Ὄθωνα,

ἐφαρμόζοντας "οἰκονομικὸ γερμανικὸ μνημόνιο" ἁρπάγης τοῦ ἑλληνικοῦ πλούτου, διάλυσης τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ ἐγκαθίδρυσης τοῦ Προτεσταντισμοῦ!

Ἔκλεισε τότε ἡ Χούντα τῶν Βαυβαρογερμανῶν 417 Μοναστήρια μας, ἁρπάζοντας τὰ ἱερὰ καὶ ὅσια καὶ πουλώντας τά, γιὰ νὰ πληρώσουν τάχα "δάνεια" ποῦ χρωστοῦσε ἡ Ἑλλάδα!

Αὐτὸ φυσικὰ ἦταν τὸ πρόσχημα, ὅπως καὶ τώρα! Γιατί αἰωνίως στόχος εἶναι ἡ κηδεμόνευση τῆς Χώρας καὶ ἡ ἐξαφάνιση τῆς Ὀρθοδοξίας! Καὶ ἀκόμη νὰ διδαχθοῦμε τὸ μάθημα...

Ἡ Χάρη πάντως τῆς Ἁγίας Μαρίνας εἶναι μεγάλη καὶ ἡ χάρα τῆς τὸ ἴδιο, ποῦ ἄνοιξε ἡ ἴδια τὸ Μοναστήρι τῆς 142 χρόνια μετά! Καὶ τὰ θαύματά της εἶναι ἄπειρα μὲ τὴ Χάρη τοῦ Θεοῦ, ποῦ εἶχε τονίσει ὅτι....
"τοὺς δοξάσαντας μὲ ἀντιδοξάσω"! Διότι "θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς Ἁγίοις Αὐτοῦ"!!!!!!

ΥΠΟΔΟΧΗ Ι.ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΪΣΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.!!


Σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στην περιοχή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός στην Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, όπου κάθε χρόνο τελείται η πολυπληθέστερη πανήγυρις στη Θράκη.

Εφέτος είχαμε την ευλογία να υποδεχθούμε τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα ένα δάκτυλο,

το οποίο δωρήθηκε στον Ιερό Ναό από μοναστήρι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.!!

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.


«Αναρχε, αθάνατε άχρονε, ακατάληπτε και ανεξιχνίαστε Κύριε, Θεέ των όλων και Δημιουργέ πάσης Κτίσεως, προνοητά και Σωτήρ όλων, όπου εις Σε ελπίζουσι, ευχαριστώ Σοι, όπου με έφερες εις την ώραν ταύτην και ήγγισα εις τον στέφανον της δικαιοσύνης Σου.

Υμνώ και ευλογώ την αναρίθμητον ευσπλαχνίαν και φιλανθρωπίαν Σου, όπου ηθέλησας να με συντάξης με τους εκλεκτούς δούλους Σου. Επίβλεψον και τώρα επ’ εμέ την ταπεινήν,

Δέσποτα Θεέ, Κύριε του ελέους, Παντοκράτωρ και παντοδύναμε, επάκουσον της προσευχής μου και πλήρωσον μου τα αιτήματα εις έπαινον.

Και τιμήν και δόξαν του υπεραγίου και προσκυνητού Σου ονόματος, χάρισαι την άφεσιν των αμαρτιών όλων εκείνων, όπου θέλουν οικοδομήσει Εκκλησίαν εις το όνομα της δούλης Σου, να λειτουργούν εις αυτήν προσευχόμενοι, ή γράφουσι το μαρτύριον της αθλήσέως μου, και το αναγινώσκουσι μετά πίστεως,

μνημονεύοντες το όνομα της δούλης σου, και καρποφορούσιτο κατά δύναμιν όλων αυτών, λέγω όσοι θεραπεύουσι το οικητήριον του σώματός μου, όπου εμαρτύρησα δι’ αγάπην Σου, συγχώρησον τας αμαρτίας κατά το μέτρον της πίστεως αυτών και μη εγγίση χείρ κολαστήριος, ούτε πείνα, ουδέ θανατικόν ή άλλη βλάβη ψυχής ή σώματος.

Και όσοι με θέλουν εορτάσει δοξολογούντες μετά πίστεως και Σου ζητήσουν σωτηρίαν και έλεος διά μέσου μου, χάρισαι τους εις τούτον τον κόσμο τα αγαθά Σου, να πορεύωνται προς αυτάρκειαν και αξίωσον αυτούς και της επουρανίου Βασιλείας Σου.

Οτι Συ ει μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος, και των αγαθών δοτήρ εις τους αιώνας, Αμήν.».

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΣΘΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩ.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΣΘΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΣΙΟ ΥΜΝΟ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.!!!!

Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.


Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.!!!

Ζωὴ χωρὶς Χριστὸ δὲν ἀντέχεται.!!!!!!!


Ζωὴ χωρὶς Χριστὸ δὲν ἀντέχεται. Δεν παλεύεται μὲ τίποτα! Ζωὴ χωρὶς Χριστὸ σημαίνει πὼς μετὰ τὸ θάνατο, χάνεσαι....

Ἅμα νιώσεις τὸ χάδι τὸ θεϊκὸ μέσα σου, πείθεσαι. Μαλακώνει ἡ ψυχή. Γαληνεύει ἡ καρδιά. Ζωὴ μὲ τὸ Χριστὸ σημαίνει πὼς θὰ ἔχεις τὴ δυνατότητα νὰ σβήσεις τοὺς λεκέδες τῆς ψυχῆς σου καὶ νὰ λάμψεις μὲ αἰώνιες προοπτικές.

Ζωὴ μὲ τὸ Χριστὸ σημαίνει πὼς δὲν ὑπάρχουν ἀδιέξοδα. Ζωὴ μὲ τὸ Χριστὸ σημαίνει μετοχὴ στὴν ἀθανασία, στὸ γλυκὸ ὁλοκληρωτικὸ δόσιμο καὶ δέσιμο μαζί του.

Ζωὴ μὲ τὸ Χριστὸ σημαίνει ζεστὴ ἀγκαλιὰ σὲ ὅλους τους γύρω σου ἀνθρώπους. Σημαίνει πράγματα ποὺ οὔτε στὰ πιὸ τρελά σου ὄνειρα δὲν ἔχεις φανταστεῖ!

Μὴ ψάχνεις ἀλλοῦ, ἀδερφὴ/ε, τὸ νόημα τῆς ζωῆς. Προσκάλεσε τὸ Χριστὸ στὴ ζωή σου καὶ ὅλα μέσα σου θὰ γίνουν καινούρια!!!!!!!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ ...

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ (ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ)


Όταν βασίλευε στο Βυζάντιο ο Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος (1282-1328), οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ευεργέτησαν θαυματουργικά τους πατέρες της Μονής Δοχειαρίου, αποκαλύπτοντας τους πηγή νερού.

Μέχρι τότε το νερό έφτανε στη μονή με αυλάκια, από τρία μίλια απόσταση, με αποτέλεσμα να μολύνεται και να προξενεί στους μοναχούς αρρώστιες, κυρίως πρηξίματα και ποδαλγίες. Συνάχθηκαν λοιπόν κι αποφάσισαν να σκάψουν βαθιά και να τοποθετήσουν μεγάλους σωλήνες, απ' όπου θα περνούσε πια το νερό ασφαλισμένο.

Ανέθεσαν το έργο σ' ένα μοναχό χτίστη, το Θεόδουλο, κι αυτός αποφάσισε να το βάλει την επομενη κιόλας μέρα σ' εφαρμογή.

Την ίδια νύχτα παρουσιάζονται οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Θεόδουλο, σε όνειρο, και του λένε:

-Γιατί κουράζεστε και ταλαιπωρείστε μάταια και εσύ και το μοναστήρι; Μάθε, πως το νερό βρίσκεται μέσα στη μονή.

Μόλις τ' άκουσε εκείνος, του φάνηκε πως σηκώθηκε και είπε:

-Δείξτε μου, σας παρακαλώ, που είναι;

Τότε οι αρχάγγελοι τον πήραν απ' το χέρι και τον πήγαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το πηγάδι. Ύστερα έσκαψαν μ' ένα δικέλλι, έβγαλαν νερό κι έδωσαν στο Θεόδουλο να πιει. Ήπιε εκείνος και του φάνηκε πολύ γλυκό.

Αμέσως ξύπνησε. Κάλεσε τους μοναχούς και τους είπε:

-Είδα απόψε στον ύπνο μου ότι ήρθαν οι δύο αρχάγγελοι, και μου είπαν πως υπάρχει νερό μέσα στο μοναστήρι. Ελάτε λοιπόν να σκάψουμε στο σημείο που μου έδειξαν.

Μόλις άρχισαν το σκάψιμο, φάνηκε η φλέβα του νερού. Σκάβοντας βαθύτερα, βρήκαν νερό εξαιρετικό. Δόξασαν το Θεό και τους αρχαγγέλους.

Το νερό αυτό υπάρχει μέχρι σήμερα και θεραπεύει κάθε ασθένεια σ' όποιον θα πιει με πίστη.!!!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΕΙ.....


Να πονάς, αλλά να μην καταβάλλεσαι.

Να πονάς, αλλά να μην παραφέρεσαι.

Να πονάς, αλλά να μην μεμψιμοιρείς.

Να πονάς, αλλά να μην γκρινιάζεις.

Να πονάς, αλλά να μην γίνεσαι αντικοινωνικός.

Να πονάς, αλλά να μην γίνεσαι πρόβλημα στο περιβάλλον σου.

ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ..



Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Η εικόνα αυτή είναι εκείνη στην οποία με δίκαιο παράπονο κατέφυγε και προσυχήθηκε ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (βλέπε 4 Δεκεμβρίου) κρατώντας το κομμένο δεξί του χέρι, με το οποίο συνέγραφε τους λόγους υπέρ των Αγίων Εικόνων και το οποίο του κόπηκε από επιβουλή των εικονομάχων.

Η Παναγία θαυματούργησε συγκολλώντας και ζωογονώντας το νεκρό χέρι του θεράποντος της και εκείνος της αφιέρωσε ασημένιο ανάθημα σε σχήμα χεριού, που η θέση του στην εικόνα το κάνει να φαίνεται σαν ένα τρίτο χέρι της Παναγίας.

Η εικόνα που μέχρι το 12 αιώνα μ.Χ. φυλαγόνταν στη Λαύρα του αγίου Σάββα, δωρήθηκε στον άγιο Σάββα Αρχιεπίσκοπο Σερβίας (βλέπε 14 Ιανουαρίου) και κτίτορα της μονής Χιλανδαρίου κατά την επίσκεψή του στους Αγίους Τόπους.

Αυτός τη μετέφερε στη Σερβία, από όπου αργότερα μετακομίστηκε με θαυμαστό τρόπο στο Άγιο Όρος, όταν κατά τις εσωτερικές ταραχές που συνέβησαν στη Σερβία επί του βασιλέα Ούροση του Ε΄ ο ημίονος που τη μετέφερε πάντοτε προ του στρατεύματος στις διάφορες μάχες χάθηκε και προχωρώντας μόνος του έφθασε μέχρι το Χιλανδράρι.

Σε μεταγενέστερη εποχή όταν προέκυψε διχόνια στην αδελφότητα της μονής Χιλανδαρίου εξαιτίας της εκλογής νέου ηγούμενου, η Τριχερούσα μετατοπίστηκε θαυματουργικά από το Ιερό Βήμα, όπου ήταν μέχρι τότε, στο στασίδι του ηγούμενου,

ενώ συγχρόνως ενάρετος ερημίτης μοναχός πληροφόρησε την αδελφότητα ότι στο εξής και προς αποφυγή φιλονικιών να μην εκλέγεται ηγούμενος στο Χιλανδάρι, διότι η Παναγία θα κρατήσει τη θέση αυτή και θα διοικεί το μοναστήρι.

Πράγματι μέχρι σήμερα, η χιλανδρινή αδελφότητα, ενώ ζει κοινοβιακά, στερείται Καθηγουμένου και διοικείται κατά το σύστημα των ιδιόρρυθμων μονών.

18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ..


Σαν σήμερα 12 Ιουλίου, το 1994, έφυγε από κοντά μας μία Άγια μορφή του 20ου αιώνα, ο Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης.

18 ολόκληρα χρόνια χωρίς τον Γέροντα Παΐσιο, τον Γέροντα που με τα Θεόπνευστα λόγια του, τις Θαυματουργικές του επεμβάσεις ο κόσμος τον έχει αγαπήσει και αγιοποιήσει πριν η Εκκλησία μας τον κατατάξει στις τάξεις των Αγίων Της.!!!

Ας έχουμε την Ευχή του!!!!!!!!!!

Ο Περίπλους του Άθω.!!!!!

Καλὲς καὶ εὐλογημένες διακοπὲς.!!!

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ – ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ !!!!


«Ἐγώ πατήρ, ἐγώ ἀδελφός, ἐγώ νυμφίος, ἐγώ οἰκία, ἐγώ τροφή, ἐγώ ἱμάτιον, ...πᾶν ὅπερ ἄν θέλῃς ἐγώ· μηδενός ἐν χρείᾳ καταστῆς...
Ἐγώ καί φίλος... μόνον οἰκείως ἔχε πρός ἐμέ.
Ἐγώ πένης διά σέ·
καί ἀλήτης διά σέ· ...
Πάντα μοι σύ καί ἀδελφός, καί συγκληρονόμος, καί φίλος, καί μέλος. Τί πλέον θέλεις;»
(ἁγ. Ἰω. Χρυσο., τ. ΙΒ΄, σελ. 35, ΕΠΕ 1979)

Τά παραπάνω θεόπνευστα λόγια βάζει ὁ ἱερός Χρυσόστομος στό στόμα τοῦ Χριστοῦ μας. Τόσο ἐπίκαιρα ὅσο ποτέ ἄλλοτε!!!!!!

Γι᾿ αὐτό λοιπόν μήν ἀπελπίζεσαι! Μήν αὐτοκτονεῖς! !!!!!!
Μήν τούς κάνεις τή χάρη!!!!

Μετασχημάτισε τήν δυσκολία σέ εὐκαιρία... Ζῆσε, γιά νά ἀγωνισθεῖς γιά τή δικαιοσύνη καί τήν Ἀλήθεια· γιά τήν οἰκογένειά σου, τόν συνάνθρωπό σου.

Καί παράλληλα μέ τούς κοσμικούς ἀγῶνες, ἀγωνίσου καί γιά τή δική σου καί τή δική τους προσωπική σωτηρία, κοντά στόν Χριστό, διά τῆς ὑπομονῆς καί τῆς δοξολογίας ἀκόμα καί στά δύσκολα.

Ἀκόμη καί ἄν δέν καρποφορήσουν οἱ ἀγῶνες σου γιά κοινωνική δικαιοσύνη, τίποτα δέν μπορεῖ νά ἐμποδίσει τήν πνευματική σου καρποφορία. Μήν ξεχνᾶς πώς ἡ πνευματική χαρά ὑπερτερεῖ, καί δέν προϋποθέτει τήν ¨ὑλική¨ χαρά.

Ὁ Ἀπ. Παῦλος κατά τή θαυματουργική ἀπελευθέρωσή του ἀπό τίς ἁλυσίδες τοῦ δεσμωτηρίου ἀπέτρεψε τόν ἔντρομο δεσμοφύλακα ἀπό τήν αὐτοχειρία, καί ἔτσι ἐκεῖνος ὄχι μόνο κέρδισε νά μείνει στήν ἐπίγεια ζωή, ἀλλά νά λάβει καί τήν ἐπουράνια, βαπτιζόμενος μαζί μέ τήν οἰκογένειά του. (Πράξ. ιστ΄, 26-33).

Σκέψου ἐπίσης πώς ἀκόμα καί ὁ προδότης Ἰούδας, ἄν εἶχε δεχθεῖ νά μετανοήσει καί νά ζητήσει συγχώρηση, θά τήν εἶχε λάβει, ἀντί τῆς αἰωνίου κολάσεως πού σύμφωνα μέ τήν Ἐκκλησία περιμένει κάθε αὐτόχειρα. Πόσο μᾶλλον αὐτό ἰσχύει καί γιά σένα πού δέν βαρύνεσαι ἀπό τά δικά του κρίματα.

Σέ καμιά περίπτωση μήν καταφύγεις στήν αὐτοχειρία. Ἀντί νά σέ ἀπαλλάξει ἀπό τά προβλήματά σου, «φορτώνει» ἐσένα μέ αἰώνια κόλαση, καί τούς δικούς σου ἀνθρώπους μέ θλίψη, τύψεις, ὀργή καί ντροπή.

Σέ κάθε περίπτωση μή διανοηθεῖς ὅτι ἡ ὕπαρξή σου ἀποτελεῖ βάρος στούς γύρω σου. Διότι ἀκόμη κι᾿ ἄν μέ θυσίες ἀναγκάζονται νά σέ ὑπηρετοῦν καί νά σέ βοηθοῦν, χάρη σέ ἐσένα κερδίζουν αἰώνια σωτηρία. Βάρος εἶσαι μόνο στούς δυνάστες τῆς Νέας Τάξης.

Μήν ἀπελπίζεσαι! Νά ἐλπίζεις, νά ἀγαπᾶς καί νά πιστεύεις: «Ἐλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, σκέπη μου τό Πνεῦμα τό Ἅγιο».

Ὁ Χριστός, ἡ Παναγία καί ὅλοι οἱ Ἅγιοι εἶναι πάντοτε κοντά μας · δέν παραβιάζουν ὅμως τήν ἐλευθερία μας· ὅταν τούς ἀναζητοῦμε, μᾶς ἀκοῦν καί μεριμνοῦν τά κάλλιστα γιά τή σωτηρία μας. Σκέψου το!!!!!!!!!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.





Η αγάπη για όσα έπλασε ο Θεός δεν πρέπει να έχει όριο, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον συνάνθρωπο αλλά πρέπει να διαχέεται σε κάθε πλάσμα του Θεού ξεχωριστά,

είπε στο Αγιορείτικο Βήμα μοναχός από το Αγιο Όρος που κλήθηκε να σχολιάσει τις φωτογραφίες των πατέρων με τις αρκούδες.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...


Κάποιος μοναχός, από δαιμονική επήρεια, έπεφτε συχνά σε σαρκικό αμάρτημα. Ολοένα όμως βίαζε τον εαυτό του να μην πετάξει το σχήμα του. Και κάνοντας την καθημερινή του προσευχή, ικέτευε το Θεό στενάζοντας και λέγοντας:

- Κύριε, θέλω δε θέλω, σώσε με! Γιατί εγώ, σαν λάσπη που είμαι, ποθώ τη βρωμιά της αμαρτίας. Εσύ όμως, σαν Θεός παντοδύναμος, μπορείς να μ’ εμποδίσεις. Αν ελεήσεις τον δίκαιο, τίποτα το σπουδαίο. Κι αν σώσεις τον καθαρό, τίποτα το θαυμαστό. Αυτοί είναι άξιοι ν’ απολαύσουν την αγαθότητά Σου.

Σε μένα, Δέσποτα, φανέρωσε θαυμαστά το έλεός Σου. (Ψαλμ. 16, 7), και σ’ αυτό μου το κατάντημα δείξε την ανείκαστη φιλανθρωπία Σου. Γιατί στα χέρια Σου έχω αφεθεί εγώ, ο φτωχός από κάθε αρετή.

Αυτά και άλλα παρόμοια έλεγε κλαίγοντας καθημερινά ο αδελφός, είτε συνέβαινε ν’ αμαρτήσει είτε όχι.

Κάποια νύχτα λοιπόν, αφού έπεσε στη συνηθισμένη αμαρτία, σηκώθηκε την ίδια στιγμή και άρχισε τον κανόνα του.

Τότε ο δαίμονας, σαστισμένος από την τόση ελπίδα του αλλά και την αδιαντροπιά του απέναντι στο Θεό, του παρουσιάστηκε ολοζώντανος!

- Άθλιε! Του λέει. Πώς στέκεσαι μπροστά στο Θεό χωρίς να κοκκινίζεις; Πώς πιάνεις στο στόμα σου ακόμα και τ’ όνομά Του; Και πώς τολμάς να προσεύχεσαι χωρίς ντροπή;

- Τούτο το κελλί είναι σιδεράδικο, του απάντησε ο αδελφός. Μια σφυριά δίνεις, μια παίρνεις. Δεν θα σταματήσω, λοιπόν, να παλεύω μαζί σου μέχρι να πεθάνω, κι όπου με βρει η τελευταία μου μέρα.

Να, με όρκο σε πληροφορώ και με πεποίθηση στην άπειρη αγαθότητα του Θεού σου λέω: Στο όνομα Εκείνου, που ήρθε να καλέσει σε μετάνοια και να σώσει τους αμαρτωλούς, δεν θα πάψω να προσεύχομαι στον Κύριο εναντίον σου, ώσπου να πάψεις κι εσύ να με πολεμάς. Και θα δούμε ποιος θα νικήσει, εσύ ή ο Θεός!

Σαν άκουσε ο δαίμονας αυτά τα λόγια, του λέει:

- Μα την αλήθεια, ποτέ πια δεν θα σε πολεμήσω, για να μη γίνω αφορμή να στεφανωθείς με την υπομονή που κάνεις.
Και από τη στιγμή εκείνη ο εχθρός έφυγε μακριά του.

Ο αδελφός τότε ήρθε σε κατάνυξη, και σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του έκλαιγε για τις αμαρτίες του.
Τώρα όμως ο λογισμός του έλεγε συχνά: «Καλό έργο κάνεις, που κλαις». Αλλ’ αυτός εναντιωνόταν στο λογισμό: «Ανάθεμα σ’ αυτό το καλό!

Ο Θεός δεν θέλει να χάσει κανείς την ψυχή του σ’ όλα τα έργα της ατιμίας, κι έπειτα να κάθεται και να τη μοιρολογάει, οπότε ή τη σώζει ή δεν τη σώζει».

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ.!!


Οι άγιοι Γεώργιος και Δημήτριος σε εικονίδιο με την υπογραφή του Θεοφάνους του Κρητός.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού (Ελλάδα)

Ιδρύθηκε το 1990 από τον Αρχιμανδίτη Θεοδόσιο Ευαγγελάτο. Πρόκειται για παλιό ξωκκλήσι που μετατράπηκε σε μονή.

Τιμίoυ Πρoδρόμoυ Σκήτης (Ελλάδα


Πόλη/Χωριό : Αγία Βαρβάρα
Περιφέρεια/Νομός/Περιοχή : Βέροια
Χώρα : Ελλάδα

Κoιμήσεως Θεoτόκoυ Βλoχoύ. (Ελλάδα)

Ανδρική Μονή που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και γνώρισε μεγάλη άνθιση μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Στη Μονή ασκήτευσε ο διδάσκαλος του γένους Γιαννούλης ο Αιτωλός.!!!!

Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας Μεσολογγίου (Ελλάδα.

Ἡ Μονὴ τῆς Ζωοδόχου Πηγῆς «Ἐλεούσης», στὸ 20ο χιλιόμετρο τῆς Ἐθνικῆς Ὁδοῦ Μεσολογγίου – Ἀγρινίου, θυμίζει μετεωρίτικο μοναστήρι ἔτσι καρφωμένη ποὺ εἶναι στὸ βουνό, στὰ περίφημα στενὰ τῆς Κλεισούρας.!!!!

ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.!!





Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι,ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη ,(Λουκ,21,26)και μία βαθιά αγωνία και απελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους,

μόλις πριν δύο μέρες περνώντας από την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παίσίου έμαθα για ένα πρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι.Μονή Σουρωτής από τον Γέροντα Παίσιο.

Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέριες αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία των πραγμάτων ως εξής.

Πρίν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οι ειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Φθάνοντας (πριν 15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν την παραμονή το απόγευμα από την Ι.Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π.Παϊσίου. Όμως εκείνη

την ημέρα, μάλλον Τετάρτη, το Μοναστήρι μένει πλεον κλειστό για περισσότερη προσευχή, και έτσι η δοκιμαζόμενη οικογένεια βρήκε κλειστή την θύρα. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα και ένας ηλικιωμένος Μοναχός με την μαγκουρίτσα του κατέβαινε από πάνω από τα δέντρα του πάρκιν της Μονής.

-Γιά σας ευλογημένα!τους χαιρέτισε .Γιατί δεν μπαίνετε μέσα στο μοναστήρι?

-Μα είναι η πόρτα κλειστή.
-Όχι βρε παιδιά, ανοιχτά είναι! άντε ανοίχτε.
Και τούτη την φορά το πόμολο γύρισε και εισήλθαν έκπληκτοι και χαρούμενοι στην αυλή της Μονής.

Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα και αφού ανέβαιναν στα σκαλοπάτια κάτω από το κωδονοστάσι, τους συνάντησε με απορία μία Μοναχή όπου και τους ρώτησε με έκπληξη¨ καλά πως μπήκατε μέσα?δεν είναι κλειστά?

-'Οχι !ένας μοναχός μας άνοιξε και μας είπε να έρθουμε εδώ!
-Ποιος Μοναχός? ρώτησε η Καλόγρια.
-Ένας ηλικιωμένος.

Τότε δείχνοντάς τους η ευλαβής Μοναχή την φωτογραφία του π.Παίσίου έμειναν με το στόμα ανοικτό διαπιστώνοντας πως αυτός ο Μοναχός ήταν που πριν λίγο τους προσήγαγε με βεβαιότητα μέσα στο ησυχαστήριο , όπως κάποιος βάζει τους καλεσμένους του στο δικό του σπίτι.

Την επομένη ημέρα και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις στο διαβαλκανικό διαβεβαίωσαν οι γιατροί πως το παιδάκι είναι τελείως καθαρό και υγιή από κάθε αρρώστια!!!
"ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ"

Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης- Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου.9-7-2012

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΗ..


κύριε ιησού χριστέ...
εσύ που σου κρούω την πόρτα...
ελέησον με την φτωχή ψυχή..

και στο όνομα το άγιο σου, στο όνομα το άγιο του πατέρα θεού...
φώτισε με με την θεία άγια σου χάρη...και θεράπευσον με.. ώστε να ποιεί ν το θέλημά σου...

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ..


Παναγία μου! Μητέρα μου πονεμένη και στοργική!

Βασίλισσά μου, που προσκυνείσαι από τάγματα Αγγέλων και Αρχαγγέλων, και υμνείσαι από αναρίθμητα πλήθη πιστών Χριστιανών σου, κλίνε,

Παναγία μου, το αυτί Σου να Σου πω τον μυστικό πόνο της ψυχής μου. Με βλέπεις. Είμαι βασανισμένος άνθρωπος, αμαρτωλός, που δεύτερος αμαρτωλός σαν και μένα άλλος, δεν υπάρχει. Θλίβομαι, πονώ, κλαίω, σπαράζει η ψυχή μου που Σου το λέγω, Παναγία μου.

Το κρατώ μυστικό από τους άλλους. Γιατί πώς να τους το πω; Με τι λόγια, με τι κουράγιο να τους μιλήσω, να τους παρουσιάσω την αθλιότητά μου, τις πολλές μου αμαρτίες;

Σε Σένα, Παναγία μου, Μητέρα μου γλυκειά, λέω τον πόνο και εκφράζω τη μεγάλη μου θλίψη.

Τα βάσανά μου είναι πολλά, γιατί οι αμαρτίες μου είναι πολλές και μεγάλες. Έλα, λοιπόν, Παναγία μου, λυπήσου με και βοήθησέ με.

Δώσε μου μετάνοια, δώσε μου χάρη να μετανοήσω, να κλάψω, όπως μου πρέπει, να πέσω κάτω να ζητήσω το έλεος από τον Μονογενή Σου Υιό, να ειρηνεύσω, να σωθώ.

Παναγία μου, Παναγία μου, κάνε μου τούτο το μεγάλο καλό.Σήκωσε από πάνω μου την αμαρτία και τη θλίψη, τον πόνο της ψυχής μου. Διώξε από κοντά μου τα βάσανα και τους πειρασμούς.

Και σώσε με, γλυκειά μου Παρθένα, Μητέρα του Κυρίου και Σωτήρος μου.

Αμήν.

Ὁ Μακρυγιάννης ἀπαντᾶ στοὺς ἀσεβεῖς καὶ ἄθεους Εὐρωλιγούρηδες!!!!


Καὶ εἶπαν οἱ ἄθρησκοι ποὺ ἐβάλαμεν εἰς τὸν σβέρκο μας νὰ μὴ μανθάνουν τὰ παιδιὰ μᾶς Χριστὸν καὶ Παναγίαν, διότι θὰ μᾶς παρεξηγήσουν οἱ ἰσχυροί.

Καὶ βγῆκαν ἀκόμη νὰ 'ποτάξουν τὴν Ἐκκλησίαν, διότι ἔχει πολλὴν δύναμη καὶ τὴν φοβοῦνται.

Καὶ εἶπαν λόγια ἄπρεπα διὰ τοὺς παπάδες. Ἐμεῖς, μὲ σκιάν μας τὸν Τίμιον Σταυρόν, ἐπολεμήσαμεν ὁλοῦθε, σὲ κάστρα, σὲ ντερβένια, σὲ μπογάζια καὶ σὲ ταμπούργια.

Καὶ αὐτὸς ὁ Σταυρὸς μᾶς ἔσωσε. Μᾶς ἔδωσε τὴν νίκη καὶ ἔχασε (ὁδήγησε σὲ ἥττα) τὸν ἄπιστον Τοῦρκον. Τόση μικρότητα στὸν Σταυρό, τὸν σωτήρα μας!

Καὶ βρίζουν οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους καὶ τοὺς παπάδες μας, τοὺς ζυγίζουν ἀναντρους καὶ ἀπόλεμους.

Ἐμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διὰ νὰ βλογᾶνε τὰ ὄπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι,

πολεμώντας σὰν λεοντάρια. Ντροπὴ Ἕλληνες!!!!!!!!!!!!

Απολυτίκιο της Αγ. Κυριακής - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός - Kabarnos.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ..


Γιορτάζουμε σήμερα 7 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας, οι οποίοι ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι' αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή.

Κατά το σκληρό διωγμό του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.
Η Αγία Κυριακή, τότε, παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό, και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια.

Τότε η Παρθένος Κυριακή του απάντησε: «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή. Και τα λαμπρότερα από τα επίγεια πράγματα είναι προσωρινά, όπως τα άνθη και κούφια, όπως οι σκιές.

Σήμερα, έπαρχε, είμαι όμορφη, αύριο μια άσχημη γριά. Να κάνω, λοιπόν, κέντρο της ζωής μου την ομορφιά μου; Την αξία της, όμως, τη γνώρισα στις ρυτίδες, που την περιμένουν και στον τάφο που την καλεί.

Νόμισες, λοιπόν, ότι θα κάνω την τερατώδη ανοησία, να χάσω την αιώνια λαμπρότητα για να μείνω λίγο περισσότερο στη γη; Γι' αυτό στο ξαναλέω, έπαρχε: είμαι και θα είμαι στη ζωή και στο θάνατο χριστιανή».

Εξοργισμένος ο άρχοντας Ιλαριανός, τη βασάνισε σκληρά και διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν την αποκεφαλίσουν, προσευχόμενη παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

OΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ «ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.!!




Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας.

Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο.

Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς... να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά.

Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε;

Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας και ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί, για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία που συμβαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά που για διάφορους λόγους τα δικά μας μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα κρύβουν από το κόσμο.

Ας απαιτήσουμε από από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος να σταματήσει τους στρουθοκαμηλισμούς και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει.
Ας βάλουμε όλοι στη πράξη τα λόγια του Χριστού και όχι μόνο να τα γράφουμε ή να τα διαβάζουμε.

Ποιοι είναι λιπών αυτοί οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου που τόσοι λίγοι από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξη;
Κατ' αρχήν σε αντίθεση με αυτούς τους κοντόφθαλμους που νομίζουν ότι Έλληνες είναι αυτοί που ζουν μόνο μέσα στα σύνορα του Ελλαδικού Κράτους, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο Ελληνισμός ανθούσε πολύ πιο πέρα από τα σύγχρονα σύνορα της Ελλάδας.

Αυτοί οι Ρωμιοί που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι κοινότητα με μακρά ελληνική κληρονομιά που χρονολογείται από την ίδρυση της Αντιοχείας το 323 π.Χ. από το Σέλευκο Νικάτορα και από τη περίοδο της κατάκτησης της Ασίας από το Μέγα Αλέξανδρο.

Οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου είναι Έλληνες της Αντιόχειας και η πλειοψηφία από αυτούς κατάγονται από Έλληνες Μακεδόνες εποίκους και Έλληνες της βυζαντινής περιόδου.!!!!!