Σελίδες

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ.!!!


Την εποχή της εικονομαχίας στην Κωνσταντινούπολη, οι ασεβείς εικονομάχοι κατέστρεφαν τις εικόνες στους Ναούς και τα σπίτια των Χριστιανών.

Μία ευσεβής χήρα, προτίμησε να πετάξει την σημερινή εικόνα της Πορταϊτισσας στην θάλασσα, παρά να την καταστρέψουν οι εικονομάχοι.

Έκλαιγε και θρηνούσε δια την απώλεια της αγαπημένης της εικόνας, αλλά η Υπεραγία Θεοτόκος την παρηγόρησε στον ύπνο της λέγοντάς της, ότι την εικόνα της θα την στείλει σ’ ένα τόπο, όπου θα την προσκυνούν εις τους αιώνες πολλές φυλές και γλώσσες.


Μετά από αρκετά χρόνια το 1004μχ. η εικόνα εμφανίστηκε μέσα στην θάλασσα μπροστά στην Μονή Ιβήρων στο Άγιο Όρος, να στέκεται όρθια πάνω στα νερά. Οι μοναχοί θαύμασαν για το γεγονός και προσπαθούσαν να βγάλουν την εικόνα από την θάλασσα αλλά μία αόρατος δύναμη τους εμπόδιζε.

Λίγο πιο ψηλά από την Μονή ασκήτευε ένας μοναχός με το όνομα Γαβριήλ.

Σ’ αυτόν παρουσιάστηκε η Παναγία και του είπε τα εξής:

“Θέλω εσύ να έρθεις να παραλάβεις την εικόνα μου από την θάλασσα, διότι εσένα βρίσκω άξιο για να την μεταφέρεις στην Μονή ”.

Ο ασκητής υπάκουσε και κατέβηκε να παραλάβει την εικόνα. Όταν μπήκε στην θάλασσα όμως, προς έκπληξη όλων, δεν βούλιαζε αλλά περπατούσε επάνω στα νερά, μέχρι που έβγαλε την εικόνα στην ξηρά. Στο σημείο που ακούμπησε η εικόνα μόλις βγήκε από την θάλασσα, ανέβλυσε αγίασμα, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ο ασκητής Γαβριήλ μαζί με τον ηγούμενο και τους μοναχούς, μετέφεραν την εικόνα στο καθολικό της Μονής και την εγκατέστησαν σε περίοπτη θέση. Την επόμενη ημέρα όμως δεν την βρήκαν μέσα στην εκκλησία, αλλά πάνω από την πύλη. Αυτό έγινε πολλές φορές ακόμη και οι μοναχοί κατάλαβαν ότι η Παναγία θέλει να μείνει πλησίον της πύλης.

Μάλιστα εμφανίστηκε και στον ηγούμενο και του είπε τα εξής: “Εγώ ήρθα εδώ για να σας φυλάω κι όχι να με φυλάτε”. Μετά κι απ’ αυτό, έχτισαν ωραίο παρεκκλήσιο δίπλα στην πύλη της Μονής και η εικόνα εγκαταστάθηκε εκεί, όπου υπάρχει μέχρι σήμερα.


Η παράδοση στο Άγιο Όρος λέει, ότι αν φύγει η εικόνα της Πορταϊτισσας, πρέπει να φύγουν και οι μοναχοί από το Άγιο Όρος.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ.!!!!

ΟΙ ΠΕΝΤΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΑΛΑΜΨΑΝΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η προσφορά της Αθωνιάδας Σχολής συνδέεται αναπόσπαστα με τη παρουσία σε αυτή πέντε σημαντικών Αγίων της Εκκλησίας μας η μνήμη των οποίων εορτάζεται με κοινή εορτή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

(Μη απόλυτα διασταυρωμένες πηγές αναφέρονται στην παρουσία στη Σχολή περισσοτέρων στον αριθμό μετέπειτα Αγίων, πιθανόν εννέα)

α. Ο Άγιος και Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός. ΤΟ 1749 προσήλθε και εγγράφηκε ως μαθητής στη Σχολή σε μεγάλη ηλικία από ζήλο να παακολουθήσει τα μαθήματα του Βουλγάρεως.

Εκεί αφού απέκτησε πλούτο γνώσεων φλεγόμενος από αγάπη συνέβαλε στη συνέχεια τα μέγιστα στην ανάταση του Γένους με τις περιοδείες του.


β. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος. Ήδη απόφοιτος της Ευαγγελικής σχολής της Σμύρνης συνέδεσε σε διαφορετικές φάσεις το όνομά του ως μαθητής διδάσκαλος και αργότερα Σχολάρχης της Αθωνιάδας.

γ. Ο Άγιος Μακάριος Νοταράς. Γόνος λαμπράς οικογενείας της Κωνσταντινούπολης. Προσήλθε στην Αθωνιάδα μετά την παραίτησή του από τον επισκοπικό θρόνο της Κορίνθου αναλαμβάνοντας την πνευματική καθοδήγηση του Σχολάρχη και των μαθητών.

Επί των ημερών της παρουσίας του στη Αθωνιάδα, η Σχολή αναδεικνύεται σε πραγματικό στάδιο πνευματικών αγώνων.


δ. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Κουλακιώτης. Φοίτησε σε δύο διαφορετικές περιόδους στη Σχολή παρακολουθώντας τους διδασκάλους Παναγιώτη Παλαμά και Αθανάσιο Πάριο. Μαρτύρησε με απαγχονισμό στη Θεσσαλονίκη το 1774.

ε. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Διορίστηκε από την Ιερά Σύναξη Έφορος της Αθωνιάδας επιλύοντας πλήθος διοικητικών προβλημάτων και συμβάλλοντας κυρίως στον πνευματικό τομέα.

Η προσφορά του ήταν πολυτιμότατη.!!!!!!!

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΜΕΝ, ΑΔΕΛΦΟΙ.!!!






Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η « Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου»,Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου.

Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού θα γίνει επίσημη υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από το Δήμο Λαγκαδᾶ.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας από το Σοχό προς την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου.

Στη συνέχεια, στο Καθολικό της Μονής, θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Μικρού Αγιασμού και του Μικρού Εσπερινού.

Στις 8.00 το βράδυ, θα τελεσθεί η Ιερή Αγρυπνία της Εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό και το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, στις 7.00 το πρωί,

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργῆς Εικόνας στα πέριξ της Μονής.

Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερή Αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Η Θαυματουργή Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνηση στο Μετόχι του Σοχού μέχρι και την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. (14 Σεπτεμβρίου, και ώρα 2.00, το μεσημέρι).

Κάθε μέρα, στις 7.00 το πρωί, θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, και στις 5.00 το απόγευμα ο Εσπερινός.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, το πρωί, και μετά τον Εσπερινό, το απόγευμα, θα ψάλλεται η Παράκληση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Από την Ιερά Μονή
Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού,
Μετόχι Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους.
Τηλ. 23950-23288

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.!!


Μπορεί να απαγορευθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα «σταυρουδάκια» και στην Ελλάδα!

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια,

που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.

Οι Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Οι βρετανικές αρχές όμως ενέκριναν σχέδιο νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί.

«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη. Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα».

Η απόφαση του ΕΔΑΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

«Πλην όμως οι ορθόδοξοι χριστιανοί παραδοσιακά φοράνε σταυρουδάκια. Αν η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί κατά την γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο.

Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστου στην ευρωπαϊκή ιστορία!».!!!!!!!!!!!

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ... ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΠΑΜΕ.???


"Ωραία" πράγματα συμβαίνουν στον πλανήτη μας..!!!

Από τη μια ο φασισμός των αριστερών που ντε και καλά θέλουν να μας πείσουν για το πόσο πρέπει να συμπονούμε τους «κατατρεγμένους»,

του πλανήτου κι από την άλλη οι «κατατρεγμένοι» του πλανήτου που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν ...

Οι… καλοί μουσουλμάνοι της Αιγύπτου βίασαν, ξυλοκόπησαν,

μαχαίρωσαν και κάρφωσαν σταυρό στο στόμα νεαρής γυναίκας, η οποία έκανε το… “έγκλημα” να είναι χριστιανή. (...)



Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.!!



Η Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, χτισμένη πάνω σε τεράστιο βράχο, ιδρύθηκε το 752,

εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1203 και επανιδρύθηκε το 14ο αιώνα, και συγκεκριμένα το 1393.


Γνώρισε εποχές μεγάλης δόξας, ακόμα και κατά την οθωμανική κατάκτηση.

Χαρακτηριστική της ευημερίας και της ακτινοβολίας της είναι η περίφημη βιβλιοθήκη που διέθετε, μεγάλο μέρος της οποίας καταστράφηκε το 1903.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Υεμένη : Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!


Η παρακάτω αναδημοσίευση αυτής της φρικτής είδησης ,

θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους εντός και εκτός της εκκλησίας αγνωστικιστές που κατάντησαν συνειδητά ή ασυνείδητα υποχείρια της Νέας Εποχής και που χλευάζουν κάθε τι το οποίο έχει να κάνει με Ομολογία Χριστού.

Και όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός:

Δεν θα διστάσουμε όμως, με τη Χάρη του Κυρίου,

που μας κάλεσε, να σηκώνουμε το σταυρό του, αφού μπροστά μας πηγαίνουν νέφη μαρτύρων και ομολογητών, που όχι μόνο κατά των παθών και της διαστροφής αγωνίστηκαν, αλλά και εναντίον όλης της δύναμης των εχθρών του σκότους, τους οποίους κατατρόπωσαν.

Και διήνυσαν όχι μόνο το δικό μας σταυροφόρο δρόμο, αλλά και ολοκλήρωσαν την ομολογία τους με το αίμα και το θάνατο.

-----------------------------------------------------------------------------------

Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων,

μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας, μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή,

την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.


Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να... σωθούν.

Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός!

Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!

Τί είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους;
Ξανακοιτάξτε την φωτογραφία, πάρτε τη Νέα Τάξη σας και πάτε στο καλό... για να μην σας πούμε να πάτε εκεί από όπου ήρθατε.!!!!!

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΚΤΙΤΟΡΙΣΣΑ Η ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΑ- Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.




ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ- ΠΡΩΤΑΤΟ ΚΑΡΥΕΣ.



ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ - Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ. =ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ - Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ.



Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα τιμά την Κοίμηση της Παναγίας - Ο απίστευτος δεσμός μας με τη μητέρα του Θεανθρώπου.!!!


Από την 1η Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών για να τιμήσουν τη μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων,

την αειπάρθενο Μαρία, που στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμησή της.

Ετσι από την πρώτη του μήνα οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.

Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση,

η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.

Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.

Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη»,

από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.

Τήνος - Η Παναγία του έθνους

Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1823, έπειτα από πολλές προσπάθειες και «με την υπόδειξη της Παναγίας στη μοναχή Πελαγία», στην ιστορική Μονή της «Κυράς των Αγγέλων», στο Κεχροβούνι.

Με Βασιλικό Διάταγμα του 1836, καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο να είναι οκταήμερος και να διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατάνυξης και σεβασμού, ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια, μπροστά στον επιτάφιο και την εικόνα.

Ο δρόμος που οδηγεί από το λιμάνι στο ναό του Ευαγγελισμού, όπου βρέθηκε η εικόνα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της άρρηκτης σχέσης του ελληνισμού με την Ορθοδοξία.!!!!!!!!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕΡΒΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.!!


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ.!!!!!!!!

Σήμερα γύρω στις 09:30, πέρασε τα Ελληνικά σύνορα και κατευθύνεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους,

δύναμη 49 Σέρβων πυροσβεστών, με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες,

κατόπιν συνεννόησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση της Σερβίας,

η οποία με την έναρξη της πυρκαγιάς εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει το έργο των Ελλήνων πυροσβεστών.!!!!!


500.000 εὐρὼ κατέθεσε τὸ Πατριαρχεῖο Μόσχας στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος.!!!


Τὸ ποσὸ τῶν 500.000 εὐρὼ κατέθεσε τὸ Πατριαρχεῖο Μόσχας σὲ λογαριασμὸ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, σύμφωνα μὲ ἀσφαλεῖς πληροφορίες τῆς.

Νὰ ἀναφερθεῖ ὅτι τὸ πoσό συγκεντρώθηκε ἀπὸ τὴν Ρωσικὴ Ἐκκλησία μὲ εὐλογία τοῦ Πατριάρχη Κυρίλλου, γιὰ τὴν ἀνακούφιση τῶν θυμάτων τῆς κρίσης στὴν Ἑλλάδα.

Ἡ ἀπόφαση γιὰ οἰκονομικὴ ἐνίσχυση τῶν συσσιτίων τῆς Ἐκκλησίας ἀπὸ τὸ Πατριαρχεῖο Μόσχας, εἶχε ληφθεῖ κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἐπισκέψεως τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου στὴ Ρωσία.

Ὁ Πατριάρχης Μόσχας τότε ἐπικαλούμενος τὸν Ἄπ. Παῦλο καὶ τὴ στάση τῆς Ρωσικῆς Ἐκκλησίας ἔναντι τῶν Ἑλλήνων τόνισε: «Ὅταν πονάει ἕνα μέλος, πονάει ὁλόκληρο τὸ σῶμα».

Ἐπίσης νὰ σημειωθεῖ ὅτι ὁ Προκαθήμενος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρωσίας, ἔχει δηλώσει ὅτι ἡ οἰκονομικὴ βοήθεια θὰ συνεχιστεῖ καὶ στὸ μέλλον.

Τέλος τὴν ἐπίβλεψη τοῦ ἐράνου γιὰ τὴν Ἑλλάδα, ἔχει τὸ Συνοδικὸ Τμῆμα τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας γιὰ τὴν Φιλανθρωπία καὶ τὰ Κοινωνικὰ Ἔργα.

Ἀκόμη στὴν Ἱερὰ Σύνοδο ἀπεστάλη συνοδευτικὴ ἐπιστολή, ὅπου ἀναφέρεται ὅτι τὸ ποσὸ προορίζεται γιὰ τὴν...
ὀργάνωση τῶν συσσιτίων.!!!

Οι Νέρωνες της Νέας Τάξης: Ολοκληρώνουν την αποτέφρωση της Ελλάδας…


Οι Νέρωνες της Νέας Τάξης: Ολοκληρώνουν την αποτέφρωση της Ελλάδας…

ΤΩΡΑ επιτίθενται και εναντίον του Αγίου Όρους. Θέλουν να εκπληρώσουν τον τελικό τους στόχο, τον διακαή τους στόχο: Την ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ, την ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΛΩΣΗ και την ΥΠΟΤΑΓΗ του Αγίου Όρους.

Η καπιταλιστική εμπορευματοποίηση του Αγίου Όρους είναι μέσα στις πρωταρχικές και χρόνιες επιδιώξεις των διεθνών μαφιών του χρήματος.

Η νεοταξική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΩΣΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ, όμως, του Αγίου Όρους, έχει και μια άλλη διάσταση, ακόμα πιο σημαντική από την οικονομική:

Την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ διάσταση, η οποία συνίσταται στην ΑΛΩΣΗ και ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ του κέντρου της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και του ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ.

ΘΕΛΟΥΝ να κάψουν και το προπύργιο του Ορθόδοξου φρονήματος της ελληνικής κοινωνίας, τον ΕΘΝΙΚΟ αυτό ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ μας ιστό.

ΘΕΛΟΥΝ να κατεδαφίσουν τα Ορθόδοξα θεμέλια του ελληνικού λαού, τα γρανιτένια αυτά θεμέλια που αντιστέκονται στα ολοκληρωτικά σχέδια της νεοταξικής βαρβαρότητας…

Οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον του Αγίου Όρους, δείχνουν ότι ο ΠΟΛΕΜΟΣ της Νέας Τάξης εναντίον της Ελλάδας είναι ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ.

Τώρα δίπλα σε όλα τα γνωστά και ποικίλα όπλα εναντίον της Ελλάδας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προστίθεται και το πλέον ύπουλο και φονικό: Οι εμπρησμοί…

Και μπροστά σ’ αυτόν το ΓΕΝΙΚΟ εμπρηστικό ΟΛΕΘΡΟ, απαστράπτει και το ΑΙΣΧΟΣ των κατοχικών ανδρεικέλων: Κυβέρνησης, κομμάτων (όλων των κομμάτων), ΜΜΕ κ.λπ.!!!


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΗΠΩΜΕΝΟ ΝΑΟ ΣΤΗ ΧΙΟ.




Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε στις 8 Ιουλίου απο τον Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο,

Θεια Λειτουργία στα θεμέλια του ερειπωμένου πρώτου Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλου Βασιλείου πριν από τη τουρκοκρατία που που ήταν και αυτός θύμα του μεγάλου σεισμού το 1881.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ.!!


Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο τακτικός εκκλησιασμός δεν αποτελεί για τον πιστό μιαν απλή συνήθεια, ένα τυπικό θρησκευτικό καθήκον, μια κοινωνική υποχρέωση ή έστω μια ψυχολογική διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό της καθημερινότητος.

Αντίθετα, με την προσέλευσή του στο ναό εκφράζει μιαν υπαρξιακή του ανάγκη. Την ανάγκη να ζήσει αληθινά, αυθεντικά. Να συναντήσει την Πηγή της ζωής του, το Δημιουργό του, και να ενωθεί μαζί Του.

Να εκφράσει την αγάπη και την ευλάβειά του στην Παναγία μας και στους Αγίους, του φίλους του Θεού. Να νιώσει δίπλα του τους πνευματικούς του αδελφούς.

Το σώμα και το αίμα του Χριστού, που μεταλαβαίνει στη θεία Λειτουργία, του χαρίζουν αυτή την πληρότητα, τον κάνουν να αισθάνεται «συμπολίτης των αγίων και οικείος του Θεού».

Έτσι, αναχωρεί από το ναό με τη δύναμη ν’ αντιμετωπίσει σύμφωνα με το θείο θέλημα και με την προοπτική της αιώνιας ζωής τη φθαρτότητα του καθημερινού του βίου.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.!!


« Τῇ Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ τὰ νικητήρια...».
Σαν σήμερα 7 Αυγούστου του 626 μ. Χ.

626: Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη. Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο «Ακάθιστος Ύμνος».

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια,
ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,

αναγράφω Σοι η Πόλις Σου, Θεοτόκε.
Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον,
εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον,
ίνα κράζω Σοι:
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.

Ὄχι στήν αὐτοκτονία!Ναί στήν μετάνοια καί στήν ἐξομολόγηση!!!



«ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον».1

Ρωτήσανε τόν Γέροντα Παΐσιο, γιατί κάποιοι πού συναντοῦν δυσκολίες αὐτοκτονοῦν. Καί ὁ Γέροντας ἀπάντησε, ὅτι αἰτία εἶναι ὁ ἐγωισμός, ὁ ὁποῖος ὁδηγεῖ στήν ἀπελπισία.2 Ὁ διάβολος ψιθυρίζει στό αὐτί τοῦ ἀνθρώπου «ἐν καιρῷ θλίψεως» ὅτι ὅλα τελείωσαν κι ὅτι δέν μπορεῖ νά κάνει τίποτε πιά γιά τό πρόβλημά του.

Αὐτό ὅμως εἶναι ἕνα μεγάλο ψέμμα τοῦ διαβόλου, πού μᾶς πολεμᾶ μέ τό ἰσχυρότερο ὅπλο του, τήν ἀπελπισία! Κι ἄν ὁ ἄνθρωπος δέ μπορεῖ νά κάνει τίποτε, μπορεῖ ὅμως ὁ Παντοδύναμος Θεός, πού μᾶς διαβεβαίωσε ὅτι «ἄνευ ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν»3. Ἀρκεῖ, νά στραφοῦμε σ’ Αὐτόν καί θά μᾶς δώσει ὅ,τι ἀκριβῶς μᾶς χρειάζεται.

Μᾶς καλεῖ: «δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς»!4 Αὐτή εἶναι μία ἁπλή, εὔκολη καί συγχρόνως σωτήρια κίνηση πού μᾶς σώζει καί σ’ αὐτήν καί στήν ἄλλη ζωή. Μ’ Αὐτόν μποροῦμε τά πάντα ὅπως διακήρυσσε ὁ μέγας Ἀπόστολος Παῦλος: «πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμούντι με Χριστῷ»!5

Ἡ ἐπίγεια κοσμική κοινωνία τῆς λατρείας τοῦ Μαμωνᾶ στήν ὁποία ζοῦμε, ἐπιχειρεῖ συνεχῶς νά ἀπομακρύνει μέ κάθε τρόπο καί μέσο τόν ἄνθρωπο ἀπό τόν Ἐπουράνιο Θεό καί νά τόν στρέφει πρός τόν ἐπίγειο ἄρχοντά της τόν διάβολο.

Τόν χειραγωγεῖ, ὥστε νά γίνει αὐτάρκης-αὐτείδωλο, ὅπως ἔγινε ὁ Ἑωσφόρος ἀπό ἔπαρση, ἀποστατώντας ἀπό τόν Δημιουργό του, θεωρώντας τόν ἑαυτό του Θεό καί χάνοντας τόν Παράδεισο. Τόν στρέφει σέ πρόσκαιρα καί ὑλικά-φθαρτά πράγματα ἀπό τά ὁποῖα νομίζει ὅτι θά ἀντλήσει δύναμη καί δόξα-ἀπόλαυση-χαρά. Κατά τόν ἴδιο τρόπο ὁ διάβολος παρέσυρε τούς ...Πρωτόπλαστους γιά τήν ἐπιθυμία μιᾶς θέωσης χωρίς Θεό, νά χάσουν τήν Ἐδέμ, τήν ἀθανασία καί τήν μακαρία κοινωνία τους μέ τόν Θεό.

Ὁ διάβολος καί ἡ δαιμονοκρατούμενη σύγχρονη κοινωνία θέλει τόν ἄνθρωπο ἀνεξάρτητο (ἀπό ὅ,τι σωτήριο καί πνευματικό), ἀλλά οὐσιαστικά ἐξαρτώμενο ἀπό μύρια δεσμά (ἀνάγκες, ἐπιθυμίες, μέριμνες, φοβίες, πάθη κλπ).

Ἡ ζωή εἶναι δῶρο θεόσδοτο καί πολύτιμο. Ὅσες δυσκολίες καί ἄν συνεπάγεται, ἐμπεριέχει ἀνεκτίμητο χρόνο μετανοίας ὁ ὁποῖος ὅταν ἀξιοποιηθεῖ σωστά ὁδηγεῖ στήν αἰώνια σωτηρία καί μακαριότητα! «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ;»;6
Κι ἄν ὅλα σοῦ πηγαίνουν ἀντίθετα, τί πτοεῖσαι; Τήν ψυχή σου προφύλαξε! Αὐτήν δέν τήν χάνεις ποτέ κι ἀπό κανέναν, παρά μόνο ἄν τήν παραδώσεις μόνος σου στήν ἀπώλεια!

Ὅλα ἔχουν ἡμερομηνία λήξης καί τά δυσάρεστα καί τά εὐχάριστα. Ἡ ψυχή μονάχα εἶναι αἰώνια!

Ζοῦμε στήν κοιλάδα τοῦ κλαυθμῶνος ὅπως λέγει ἡ Ἁγία Γραφή. Διά πολλῶν θλίψεων θά περάσουμε στήν αἰώνιο ζωή. Ὁ Κύριος μᾶς δίδαξε ὅτι: «στενή ἡ πύλη καί τεθλιμμένη ἡ ὁδός ἡ ἀπάγουσα εἰς τήν ζωήν»7. Κι αὐτό, ὄχι γιατί ὁ Θεός εἶναι τιμωρός, ἀλλά ἀντίθετα, γιατί εἶναι Μέγας Εὐεργέτης. «Μακάριοι οἱ κλαίοντες νῦν, ὅτι γελάσετε»8 μᾶς ἀποκάλυψε.

Ἡ δική μας ἁμαρτωλότητα καί χοϊκότητα εἶναι οἱ αἰτίες τῶν δυσκολιῶν μας. Τά προβλήματα πού ἀντιμετωπίζουμε ἀποτελοῦν ὑψίστης ἀγάπης παραχώρηση Θεοῦ, ὥστε:α)νά καθαρισθεῖ κάθε ρύπος τῆς ψυχῆς καί τοῦ σώματός μας καί β)νά ἀποκατασταθεῖ ὁ χιτών μας καί πάλι στήν ἀρχική ἁγνή λευκότητά του, νά γίνει κατάλληλο ἔνδυμα τοῦ γάμου μας μέ τόν Χριστό, ὥστε νά ἔχουμε πρόσωπο νά εἰσέλθουμε εἰς τόν Νυμφῶνα Του καί νά εἴμαστε γιά πάντα μαζί Του!

Ὁ χρυσός περνᾶ ἀπό καυτερό καμίνι γιά νά ἀποδειχθεῖ ἡ γνησιότητά του καί ἡ ἀξία του. Κι ὅταν βγεῖ ἀπό αὐτό, ἔχει καθαρισθεῖ κι ἀστράφτει περισσότερο ἀπό πρίν.

Τό ἴδιο καί ὁ κάθε ἄνθρωπος. Ἡ πίστη μας καί ἡ ἀγάπη μας πρός τόν Πλάστη μας, θά δοκιμασθοῦν στό καμίνι τῶν θλίψεων γιά νά ἀποδείξουν τήν γνησιότητά τους.

Μέ προσευχή, μετάνοια, ἐξομολόγηση καί τακτικό ἐκκλησιασμό, τό ἀρχικῶς δύσκολο πέρασμα ἀπό τό καμίνι τῶν θλίψεων, μετατρέπεται ἀπό «ἀδύνατον παρ’ ἀνθρώποις», σέ εὐάρεστη θυσία αἰνέσεως πρός τόν Θεό, ἀφοῦ «τά ἀδύνατα παρ' ἀνθρώποις δυνατά παρά τῷ Θεῷἐστί»9.

Ὁ Κύριος θά στεφανώσει αὐτόν πού δέν γογγύζει ὄντας μέσα στά προβλήματά του ἀλλά ἀντίθετα Τόν εὐχαριστεῖ καί Τόν δοξολογεῖ. Αὐτόν θά τόν θεωρήσει ὡς μάρτυρα τῷ πνεύματι. Ἡ πρόσκαιρη δυσκολία πού ζοῦμε τώρα, δέν εἶναι παρά μία ἀμελητέα σταγόνα σέ ἕναν ἄπειρο ὠκεανό μακαριότητος πού μᾶς ἑτοίμασε ὁ Πανάγαθος Θεός μας γιά πάντα! «Τὸ γὰρ παραυτίκα ἐλαφρὸν τῆς θλίψεως ἡμῶν καθ' ὑπερβολὴν εἰς ὑπερβολὴν αἰώνιον βάρος δόξης κατεργάζεται ἡμῖν»10.

Ἄς θυμόμαστε τόν δίκαιο Ἰώβ καί τήν ἁγία ὑπομονή του πού μακαρίζεται καί θά μακαρίζεται ὡς παράδειγμα πρός μίμησιν, σέ ὅλες τις ἐποχές. Ἄς θυμόμαστε κάθε δεινό πού ὑπέμεινε καί πῶς τελικά ἀνταμείφθηκε ἀπό τόν Θεό ἀκόμη κι ἀπό αὐτήν τή ζωή, μέ πλήρη ἀποκατάσταση ὅλων ὅσων ὑπέστη καί εἶχε χάσει!

Ὁ Ἰούδας πρόδωσε τόν Κύριο, μετεμελήθη ἀλλά δέ μετενόησε. Ἔκρινε μόνος του ἐγωιστικά τόν ἑαυτό του ὡς Θεός κι αὐτοκτόνησε χάνοντας τά πάντα! Ἕνα ταπεινό, ἐκ καρδίας «συγνώμη» πρός τόν Κύριο, θά ἀρκοῦσε νά σβήσει τήν ἀπελπισία του καί τήν ὑπερηφάνεια του,

θά ἀρκοῦσε νά τοῦ δώσει κουράγιο καί νά τόν πληρώσει μέ Θεῖο Ἔλεος καί τελικῶς νά σωθεῖ κι αὐτός παραμένοντας μαζί μέ τούς ἄλλους μαθητές τοῦ Χριστοῦ.

Ἄς μή γίνουμε Ἰοῦδες κι ἐμεῖς! Πορευόμενοι ἀνάμεσα στά δίκαια καί ἄδικα πού μᾶς συμβαίνουν, στά εὔκολα καί δύσκολα, στά εὐχάριστα καί δυσάρεστα πού ὅλα ὅμως εἶναι μέσα στό σωτήριο σχέδιο τοῦ Θεοῦ γιά ἐμᾶς καί φροντισμένα ἀπό τά ἴδια Του τά χέρια, ἄς κράζουμε πρός Αὐτόν:

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἰλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ κι ἐλέησόν με!

Σέ εὐχαριστῶ Θεέ μου!
Δόξα Σοι ὁ Θεός πάντων ἕνεκεν! Ἀμήν!!!!!

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ!!!


Άμεση παρέμβαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βοήθησε σημαντικά δύο Βρετανίδες οι οποίες έχασαν τη δουλειά τους επειδή φορούσαν θρησκευτικά σύμβολα στο χώρο εργασίας τους, καθώς η υπόθεση προωθήθηκε πλέον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η υπάλληλος ελέγχου εισιτηρίων στην British Airways Naida Eweida και η νοσηλεύτρια Shirley Chaplin απολύθηκαν επειδή φορούσαν σταυρό στο χώρο εργασίας τους!!!

Η Βρετανική αεροπορική εταιρία δήλωσε προς την Eweida ότι το ‘σύμβολο παραβίαζε την ομοιομορφία της στολής εργασίας’(!!!)

Το 2007, η British Airways άλλαξε πολιτική και επιτρέπει στους εργαζομένους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα.

Η Eweida, από τη στιγμή της απόλυσής της, έχει δημιουργήσει κοινωνικό δίκτυο διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Χριστιανών να φορούν σταυρό.

Στην έτερη υπόθεση, η Shirley Chaplin βίωσε την απαγόρευση συνέχισης της εργασίας της σε νοσοκομείο του Exeter, επειδή αρνιόταν να κρύψει το σταυρό που φορούσε.

Τα Αγγλικά Δικαστήρια δεν δικαίωσαν τις δύο γυναίκες, τα οποία και αποφάσισαν ότι ‘το δικαίωμα να φορούν σταυρό δεν είχε ως βάση εγγύησης τον Ευρωπαϊκό νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ (!!!).

Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας δήλωσε ότι η εν λόγω απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου είναι "ανησυχητική" υπό το φως της "απόρριψης της ταυτότητας καταγωγής τους από την Ευρώπη",

και ιδιαίτερα υπό το γεγονός ότι οι απαγορεύσεις αυτές δεν ισχύουν για τις άλλες θρησκείες…

Πλέον, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει υποβάλει μια νέα ανάλυση σχετικά, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μήπως πρέπει σιγά σιγά να ξυπνήσουμε εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί; Πλέον ο διωγμός μας είναι προ των πυλών για να μην πω μέσα στο σπίτι μας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επανεξετάσει την υπόθεση των δύο γυναικών το Σεπτέμβριο.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ἠλιάδης: «αὐτό τό μετάλλιο πάει στὸ Ἅγιον Ὅρος!»!!!!!


Στὸ Θεό, τὴν οἰκογένειά του καὶ σὲ ὅλους τους Ἕλληνες «Ναὶ ἔδειξα τὸ ἐθνόσημο, γιατί εἶναι πολὺ σημαντικὲς οἱ στιγμὲς ποὺ περνᾶ ἡ Ἑλλάδα»,

δήλωσε ἀρχικὰ ὁ Ἠλιάδης γιὰ τὴν συμβολικὴ αὐτὴ κίνησή του, μετὰ τὸ τέλος τοῦ ἀγώνα μὲ τὸν βραζιλιάνο.

«Δὲν ξέρω τί νὰ πῶ. Ἐσεῖς πρέπει νὰ μοῦ πεῖτε ποὺ εἴδατε ἂπ΄ ἔξω τὸν ἀγώνα. Εἶμαι ἀκόμη σαστισμένος. Εὐχαριστῶ τὸ Θεό»,

ἦταν ἡ πρώτη ἀντίδραση τοῦ ἀθλητῆ τοῦ Φίλιππου Ἀμυνταίου.

«Τὸ μετάλλιο πάει γιὰ τὸ Ἅγιο Ὅρος, αὐτὸ μπορῶ νὰ πῶ. Δικαιώθηκα γιὰ τὴ σκληρὴ προετοιμασία καὶ ὅλες αὐτὲς τὶς δύσκολες προπονήσεις ποὺ κάνω.

Αὐτὴ εἶναι ἡ στιγμὴ ποὺ χρειάζεται τὰ μετάλλια ἡ Ἑλλάδα.!!!!!

Ἀφιερώνω τὸ μετάλλιο πρῶτα στὸ Θεὸ καὶ μετὰ σὲ ὅλους τους ἕλληνες,

τόσο σὲ αὐτοὺς ποὺ βρέθηκαν ἐδῶ ὅσο καὶ σὲ αὐτοὺς ποὺ περιμένουν πίσω. Φυσικὰ στὴν κόρη μου καὶ στὸ γιό μου ποὺ μὲ περιμένει στὴ Χαλκιδική».!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αὔγουστος, ὁ μήνας τῆς Παναγίας.!!


Ὁ Αὔγουστος γιὰ τoν Ἑλληνισμό, εἶναι ὁ μήνας τῆς Παναγίας, καθὼς θυμᾶται καὶ τιμᾶ ὄχι μόνο τὴν Κοίμηση τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ἀλλὰ καὶ μία σειρὰ γεγονότων ποὺ συνέβησαν τὸ μήνα αὐτό, ὅπως ὁ ἄνανδρος τορπιλλισμὸς τῆς ’Ἕλλης".

Ἡ γιορτὴ τῆς Παναγίας, θεωρεῖται ἀπὸ τὶς κορυφαῖες της Χριστιανοσύνης, ἐνῶ ἡ προετοιμασία τῶν πιστῶν, ποὺ ἀρχίζει ἀπὸ τὴν 1η Αὐγούστου μὲ τὴ νηστεία, διαρκεῖ 15 ὁλόκληρες ἡμέρες, μέχρι τὸν εὐλογημένο Δεκαπενταύγουστο.

Σὲ ὁλόκληρη τὴν Ἑλλάδα ὅπως καὶ στὶς χῶρες τῆς διασπορᾶς, ὅπου διαμένουν οἱ ἀπόδημοι Ἕλληνες, τιμᾶται μὲ τὸν δυνατὸν καλύτερο ἡ μνήμη τῆς Θεομήτορος καὶ ἡ μετάστασή της ἀπὸ τὴν γῆ στὸν οὐρανό.Κατὰ τὸν συναξαριστή, τὴ μετάσταση τῆς Παναγίας ἀνήγγειλε στὴν ἴδια ὁ Ἄγγελος τρεῖς μέρες πρὶν τὴν πραγμάτωσή της.

Ἐκείνη μὲ χαρὰ δέχτηκε τὸ ἄγγελμα ἀφοῦ θὰ συναντοῦσε τὸν πολυαγαπημένο καὶ μονάκριβο γιό της στὴν Ἄνω Ἱερουσαλήμ, στὴ θριαμβεύουσα Ἐκκλησία Του.«Κάλεσε στὸ σπίτι τῆς συγγενεῖς καὶ γείτονες, τοὺς ἀνακοίνωσε τὸ ἐπίκεντρο μεγάλο ταξίδι «σαροϊ τὴν οἰκίαν, ἑτοιμάζει τὴν κλίνη καὶ πάντα τὰ πρὸς ταφὴν ἐπιτήδεια».

Οἱ γυναῖκες καθὼς ἄκουσαν γιὰ τὴν ἀναχώρηση ἀπὸ τὴν παροῦσα ζωὴ τῆς Θεομήτορος, «μετ’οἰμωγῆς ὠλοφύροντο». Ἡ Παναγία τὶς διαβεβαίωσε πὼς ὄχι μόνον αὐτὲς ἀλλὰ ὅλον τὸν κόσμο δὲν θὰ παύσει νὰ φροντίζει καὶ μετὰ τὴν....

μετάσταση. Θὰ γίνει ἡ μεσίτρια στὸν Υἱό της γιὰ τὴ σωτηρία τοῦ κόσμου.Ὑπόσχεση ποὺ τηρεῖ μέχρι σήμερα. Καὶ θὰ τηρεῖ ὡς τὴ συντέλεια τοῦ κόσμου.Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες καὶ ὡς ἔθνος ἔχουμε πολλὲς φορὲς βεβαιωθεῖ γιὰ τὴν τήρηση τῆς μεγάλης αὐτῆς ὑπόσχεσης.

Ἡ Παναγία εἶναι ἡ Μάνα ἡ δική μας καὶ τοῦ ἔθνους μας. Τὸν Αὔγουστο ἡ Ἐκκλησία μᾶς γιορτάζει ἄλλες τρεῖς μεγάλες γιορτές. Ἡ πρώτη στὶς 6 Αὐγούστου εἶναι τῆς Μεταμορφώσεως ὅπου ὁ κύριος ἀφοῦ πρῶτα μίλησε στοὺς μαθητές του γιὰ τὸν θάνατο, τὰ πάθη καὶ τὴ σταυρική του θυσία, πῆρε τρεῖς ἀπὸ αὐτούς, ἀνέβηκε στὸ ὅρος Θαβὼρ κι ἐκεῖ "μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν καὶ ἔλαμψε τὸ πρόσωπο αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, τὰ δὲ ἠμάτια τοῦ αὐτοῦ ἐγένετο λευκὰ ὡς τὸ φῶς".

Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ σφράγισε τὸ μυστήριο τῆς αἰωνιότητας κι ἔδωσε μία πρόγευση ἀπ’ αὐτὸ ποὺ ὑπάρχει πέρα ἀπὸ τὴ φυσικὴ πραγματικότητα.Ἡ ἄλλη μεγάλη γιορτὴ εἶναι τοῦ Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ. Τοῦτος ὁ νέος ἰσαπόστολος ποὺ ἡ μνήμη τοῦ τιμᾶται στὶς 24 Αὐγούστου, ἔσωσε τὸ γένος μας ἀπὸ τὸν ἀφανισμό. Ἔκτισε σχολεῖο καὶ ὑποχρέωσε τὶς μανάδες νὰ μαθαίνουν τὰ παιδιὰ τοὺς γράμματα.

Αὐτὸς ὁ πατρο-Κοσμᾶς ἦταν ὁ μεγάλος φωτιστῆς καὶ ἀναμορφωτὴς τοῦ Γένους, ποὺ γνώριζε ὅσο κανεὶς ἄλλος τὴ δύναμη τῆς παιδείας. Τὸ ἐκπαιδευτικό του πρόγραμμα θὰ τὸ ζήλευαν ἀκόμη καὶ σήμερα. Ἦταν τόσο σίγουρος γιὰ τὴ δύναμη τῆς παιδείας ποὺ ἀνάγκαζε ὅπου ὑπῆρχαν δύο ἐκκλησίες ἡ μία νὰ γίνεται σχολεῖο καὶ ἡ ἄλλη νὰ λειτουργιέται γιὰ νὰ πληρώνεται ὁ δάσκαλος.

Ἡ τέταρτη γιορτὴ εἶναι τῆς Ἀποτομῆς της κεφαλῆς τοῦ Προδρόμου ποὺ γιορτάζεται στὶς 29 Αὐγούστου. Ὁ Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος μὲ τὴν γυμνὴ σὰν δίστομο μαχαίρι ἀλήθειά του δὲν ὑποτάχθηκε σὲ καμιὰ σκοπιμότητα.Ὅμως ἡ ἀλαζονεία καὶ ἡ φιληδονία μίας γυναίκας θὰ τὸν ἀποκεφαλίσει. Ὁ Ἰωάννης θανατώθηκε γιατί δὲν ὑποτάχθηκε στὴν ἐξουσία καὶ ὑπηρέτησε μὲ πάθος τὴν ἀλήθεια καὶ τὴν ἐλευθερία τοῦ λόγου.

Μαστίγωσε τὴν κοινωνικὴ ἀδικία καὶ ζήτησε ὅσο κανεὶς ἄλλος τὴν δίκαιη κατανομὴ τῶν ἀγαθῶν. Ἡ φωνὴ τοῦ φωνὴ βροντερὴ στὴν ἔρημο διαπερνᾶ τοὺς αἰῶνες καὶ φτάνει ὡς ἐμᾶς ὡς τὴν ἐρημιὰ τῶν συγχρόνων μεγαλουπόλεων καὶ τῶν πολιτειῶν τοῦ κόσμου.

Καυτηριάζει τὴν ἐξουσία ποὺ ἐκβιάζει τοὺς πολίτες ὅσο κι ἂν ἐκείνη κλείνει τὰ’ ἀφτιά της. Τὸ καυτὸ σίδερο τῆς φωνῆς τοῦ κάποτε θὰ κατακάψει τὴν ἀδικία. Ὡστόσο ὁ Αὔγουστος εἶναι ὅπως εἴπαμε ὁ μήνας τῆς Παναγίας, τῆς Μάνας ποὺ ἀγκαλιάζει ὅλο τὸν κόσμο. Καὶ μεσιτεύει στὸν υἱό της γιὰ τὴ σωτηρία τῆς ἀνθρωπότητας.