Σελίδες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ... (ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ).!!!

Αγνή Παρθένε Δέσποινα
Άχραντε Θεοτόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παρθένε Μήτηρ άνασσα
Πανένδροσε τε πόκε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

Υψηλοτέρα ουρανών
ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Χαρά Παρθενικών Χορών
αγγέλων υπερτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

Εκλαμπροτέρα ουρανών
φωτός καθαρωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
των ουρανίων στρατιών πασών αγιωτέρα
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

(από Ωδή ε΄)
Μαρία Αειπάρθενε
Κόσμου παντός Κυρία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Άχραντε Νύμφη πάναγνε
Δέσποινα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΥΡΟΒΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1987.!!!!!!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου με ανοιχτές τις πόρτες δεχόταν τους νυχτερινούς προσκυνητές, που γονάτιζαν μπροστά στην ασημένια λάρνακα με τα άγια λείψανα του Μυροβλύτου.

Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα, έψελνε την παράκληση του Αγίου. Μοναδικός κληρικός που παρευρισκόταν, ο νεαρός και νεοχειροτονηθείς διάκονος του ιερού ναού μαζί με την διακόνισσα-σύζυγό του.

Ο τότε προϊστάμενος του ναού και νυν μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, τους είχε παραγγείλει να βρίσκονται εκεί και να τον περιμένουν.
 Ξαφνικά, οι γυναίκες που έψελναν την παράκληση άρχισαν να φωνάζουν!!!

Ο διάκονος έτρεξε κοντά τους και αυτές, με ανάμικτα συναισθήματα, του έδειξαν την λάρνακα! Ήταν λουσμένη κυριολεκτικά με ένα ελαιώδους συστάσεως μύρο (λέω μύρο γιατί η ευωδία του ήταν ασύγκριτη).

Θα έλεγε κανείς με σιγουριά, ότι κάποιος άδειασε επάνω της τουλάχιστον δυο "κουβάδες" αρωματικό υγρό (χρησιμοποιώ την λέξη "κουβάδες" για να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του μύρου που γλυστρούσε στα συμπαγή τοιχώματα της αργυρής λάρνακας με τις ανάγλυφες παραστάσεις, ήταν μεγάλη).

Ο διάκονος για μια στιγμή σάστισε: ο Άγιος μυροβλύζει! Χωρίς να αμφιβάλει καθόλου για το θαύμα, και ευρισκόμενος σε μια κατάσταση χαράς, έκπληξης και ενθουσιασμού, έτρεξε να φέρει βαμβάκι από κάποιο έπιπλο του ιερού βήματος. Επέστεψε τρέχοντας και άρχισε να σκουπίζει με το βαμβάκι το μύρο από τα εξωτερικά τοιχώματα της λάρνακας και να δίνει τμήματα από μυρωμένο αυτό βαμβάκι στους προσκυνητές.

Σκούπιζε και το μύρο δεν τελείωνε, αλλά συνέχισε να αναβλύζει μυστικά, χωρίς να υπάρχει κάποια ορατή πηγή. Χαρακτηριστικά, του έκανε πολύ εντύπωση ένα γεγονός: με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι σκούπισε το μύρο από μια λεία περιοχή της λάρνακας.

Το βαμβάκι σκούπισε καλά όλο το μύρο, όπως όταν σκουπίζουμε ένα τζάμι με ένα στεγνό πανί πιέζοντάς το καλά και αφαιρούμε την υγρασία που μπορεί να υπάρχει επάνω. Μια γυναίκα έσυρε την παλάμη του χεριού της πάνω στο τμήμα της λάρνακας που μόλις είχε σπογγιστεί.

Ο διάκονος, με θαυμασμό, είδε το χέρι της βρεγμένο από το ελαιώδες κιτρινοπράσινο μύρο!!!

Εν τω μεταξύ η ευωδία είχε πλημμυρίσει όλον τον ναό και ξεχείλιζε από τις ανοιχτές πόρτες προς την οδό Αγίου Δημητρίου, προσελκύοντας τους περαστικούς, που έσπευδαν να δουν τι συμβαίνει και από που προέρχεται η ευωδία αυτή. Όλοι κατευθύνονταν προς την λάρνακα με τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, που ήταν τοποθετημένη όχι στο κιβώριό της (ακόμα δεν είχε κατασκευαστεί) αλλά μπροστά στο τέμπλο του ναού.

Οι ευχάριστες όμως εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί! Οι προσκυνητές διαπίστωσαν ότι όλες οι εικόνες του ναού, οπουδήποτε κι αν βρίσκονταν, σε προσκυνητάρια ή στο τέμπλο, ανέβλυζαν μύρο.

Μάλιστα ο διάκονος είδε προσκυνητές να βγάζουν χαρτομάντηλα και να σκουπίζουν τα τζάμια τα προστατευτικά των εικόνων του τέμπλου και τα χαρτομάντηλα να κιτρινίζουν από το μύρο το οποίο "έτρεχε" και από τις δύο πλευρές του τζαμιού, εσωτερική και εξωτερική.

Το μέγεθος του θαύματος ήταν τέτοιο που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση. Δεν καταλαβαίναμε τί ζούσαμε, ήταν κάτι σαν όνειρο μέσα στην ομίχλη, αλλά το ζούσαμε!!! Το ψηλάφιζαν τα χέρια μας, το έβλεπαν τα μάτια μας, το μύριζαν τα αισθητήρια της όσφρησής μας!!!
Σε λίγο χρόνο δημιουργήθηκε μια "ουρά" από ανθρώπους που με δάκρυα στα μάτια προσκυνούσαν την λάρνακα του Μυροβλύτη και συνειδητοποιούσαν γιατί του δόθηκε το προσωνύμιο αυτό.

Εν τω μεταξύ έφθασε στον ναό και ο προϊστάμενος ιερεύς με άλλους κληρικούς. Ξεκλείδωσαν τα ανοίγματα της λάρνακας και αποκαλύφθηκαν τα άγια λείψανα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Ευωδίαζαν μεν, αλλά ήταν η ευωδία των ιερών λειψάνων. Η ευωδία του μύρου ήταν διαφορετική και χαρακτηριστική.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων ο Β΄, ο Χρυσοφάκης, απέδωσε το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου στο εξής γεγονός: Εκείνο το βράδυ, στην εορταστική τελετή του Πανεπιστημίου για τα ελευθέρια της Θεσσαλονίκης, ο κεντρικός ομιλητής αγνόησε στην ομιλία του παντελώς τον Άγιο, και δεν αναφέρθηκε καθόλου σ’ αυτόν.

Ο Άγιος Δημήτριος όμως δήλωσε με την μυρόβλυσή του ότι, όπως ποτέ δεν εγκατέλειψε την πόλη του Θεσσαλονίκη έτσι και τώρα είναι πάντοτε παρών και αυτός είναι που την έσωσε και από την σκλαβιά και από τους σεισμούς, αλλά και διαμαρτύρεται όταν οι Θεσσαλονικείς αποδεικνύονται αχάριστοι και απομακρύνονται από τον Χριστό και τους Αγίους Του.

Πέρασαν 24 χρόνια από τότε.
Είμαι ο τότε διάκονος του ναού, τώρα ιερεύς στην Θεσσαλονίκη και σας γράφω τα γεγονότα όπως τα θυμάμαι. Την ώρα εκείνη ήταν σαν να ζούσα ένα μυστήριο. Δεν μπορώ να περιγράψω τί αισθανόμουν! Χαρά, έκπληξη, συγκίνηση, ενθουσιασμό... δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς. Πάντως είναι από τα γεγονότα που ενισχύουν την πίστη, που μας γεμίζουν χαρά, ελπίδα και αίσθηση της παρουσίας του Χριστού και των Αγίων. Η πίστη μας είναι "ζωντανή".

π. Χρήστος Κότιος
Εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
 Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.

ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940.!!

Όταν πολεμούσαμε το 1940 στην Αλβανία, εναντίον των Ιταλών, που μας επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο, συνέβη το εξής θαυμαστό.

Οι τσολιάδες συνέλαβαν μαζί με άλλους Ιταλούς και έναν αξιωματικό αιχμάλωτο. Οι Έλληνες στρατιώτες του αφαίρεσαν το πιστόλι, τα κιάλια κ.λ.π. Ο Ιταλός αξιωματικός τα παρέδωσε όλα ευχαρίστως. Παρέδωσε ακόμη και τις φωτογραφίες της οικογενείας του.

Μια μικρή όμως εικόνα του Αγίου Γεωργίου δεν ήθελε να την παραδώσει με κανένα τρόπο. Τελικά του την πήρανε. Τότε ο Ιταλός αιχμάλωτος ζήτησε να δει τον διοικητή. Όταν τον συνάντησε του μίλησε με ευγενικό τρόπο και τον παρακάλεσε να του επιστρέψουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

- Αυτή είναι Ορθόδοξη... τι την θέλεις εσύ, ο παπικός, του είπε ο διοικητής.

- Εγώ, απαντά ο Ιταλός αξιωματικός, όταν οδηγούσα τον λόχο μου εναντίον των Ελλήνων, δεν μπορούσα με κανένα τρόπο να σπάζω τις γραμμές των.

Κι αυτό συνέβαινε διότι μπροστά από τις γραμμές τους έβλεπα να τρέχει πέρα δώθε και σε όλη την γραμμή του μετώπου, ένας Καβαλλάρης με άσπρο άλογο. Αυτός μας έφραζε τον δρόμο. Δεν μας άφηνε να προχωρήσουμε.

Στην οπισθοχώρηση μας όμως βρήκα σε ένα μέρος ένα ερημοκκλήσι. Μπήκα μέσα να προσευχηθώ, κι εκεί στο τέμπλο βλέπω αυτό το εικονισματάκι.

Ήταν ακριβώς όπως τον έβλεπα στο μέτωπο! Ήταν ο ίδιος, ο Άγιος, με το άσπρο άλογο που μας εμπόδιζε, και δεν μας άφηνε να προχωρήσουμε προς την Ελλάδα. Τότε την πήρα την εικόνα αυτή μαζί μου και από τότε την έχω σαν φυλαχτό επάνω μου.

Σας παρακαλώ να μου την αφήσετε. Και πράγματι, του την άφησαν.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ»!!

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ»

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ηλικιωμένους που διαμαρτύρονταν για την βλάσφημη παράσταση Corpus Christi και κυριολεκτικά χύθηκε αίμα!!!!!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "CORPUS CHRISTI " ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ 44. ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.!!!!!

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.!!

Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία,

αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου.

Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.

Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε για τον απελευθέρωση του άλλους Ελληνορθόδοξου, του οποίου η τύχη αγνοείται.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν και αυτοί θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα.

Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους.

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους.

Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», φωτογραφίζοντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους που με την υποστήριξη των δυτικών έχουν αιματοκυλίσει την Συρία.

 Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα συλληπητήριο τηλεγράφημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αντίθετα πριν μερικές ημέρες η ρωσική εκκλησία είχε εκφράσει την αγωνία της για την τύχη των χριστιανών της Συρίας, οι οποίοι διώκονται και δολοφονούνται από τους ισλαμιστές.!!!!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η «ΕΞΟΝΤΩΣΗ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.!!

<<«Πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον η ανθρώποις» (Πραξ, 5:29)>>

Κύριε βουλευτά!Πάνω από τη κομματική πειθαρχία υπάρχει ο Θεός και η συνείδησή σου!

 Μαθαίνω, κύριε Βουλευτά, ότι ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις ένα νέο πακέτο μέτρων ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ για τα παιδιά των Ελλήνων, με κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά,

κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά με γελοία εισοδηματικά κριτήρια (και παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ προηγουμένων ετών), την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα,

τον αποκλεισμό από το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού λαού.

Κοινώς, κύριε βουλευτά, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΣ με τις υποσχέσεις σου και τις υποσχέσεις του κόμματός σου ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ετοιμάζεσαι να προβείς σε μία έμμεση ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ (την ώρα που μαθαίνεις ότι εκατοντάδες γονείς -ήδη- τρέχουν και ζητούν να κλείσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα,

λόγω οικονομικής ανέχειας, ενώ εκατοντάδες άλλα παιδιά έχουν μείνει ΟΡΦΑΝΑ από “ξαφνική” αναχώρηση του ενός γονιού, λόγω των οικονομικών μέτρων της προηγούμενης τριετίας) των Ελληνοπαίδων !!!

Ναί, σε εσένα μιλάω, όχι στους άλλους. Σε εσένα που έτρεχες και τρέχεις στις Ορθόδοξες Εκκλησιές, πρώτη μούρη, για να δείξεις την αγάπη στο Θεό και στην Εκκλησία! Γιατί έκανες τους μεγαλοσταυρούς;

Γιατί έτρεχες από ναό σε ναό;

Γιατί πήγαινες στο Άγιο Όρος, σε μοναστήρια, σε ορθόδοξες χριστιανικές αδελφότητες, σε συγκεντρώσεις Πολυτέκνων και Τριτέκνων;

Γιά τα ψηφουλάκια το έκανες η γιατί αληθινά πιστεύεις στο Χριστό και στην Εκκλησία Του; Γιατί πήγαινες σε λιτανείς και επιταφίους;

Γιατί, αύριο- μεθαύριο , θα έρθεις (αν έρθεις) στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου) η στη δοξολογία της Αγίας Σκέπης (28 Οκτωβρίου); Γιατί ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ η μήπως γιατί θα κάνεις “επιδειξη” στους ψηφοφόρους σου;

Γιατί ερχόσουν σε συνέδρια Ορθόδοξων Χριστιανών επιστημόνων και εκπαιδευτικών; Θέατρο παίζεις; Ποιόν κοροιδεύεις περισσότερο; Τον εαυτό σου; Τούς ψηφοφόρους σου ;

Το ξέρεις, μορφωμένος είσαι. Τα μέτρα αυτά που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν και να ψηφιστούν (και από σένα) οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, τα παιδιά της Ελλάδας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ΑΝΕΧΕΙΑ (αρχικά) και σε ψυχοσωματική εξόντωση σε μεταγενέστερη φάση,

ενώ κινδυνεύουν οι γονείς τους να οδηγηθούν στη φυλακή (αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που ΣΑΤΑΝΙΚΑ μυαλά εφηύραν και ψήφισαν και εφάρμοσαν) η στο τάφο !!!

Πρέπει,λοιπόν, πρώτα από όλα να μιλήσεις με τη συνείδησή σου και με το Θεό. Σηκώνοντας το χέρι και ψηφίζοντας ΝΑΙ στα επάρατα αυτά μέτρα ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑΣ, διαγράφεις κάθε σχέση σου με το Θεό, την Εκκλησία, την Ελλάδα. Εκεί θα φανείς, αν εννοούσες αυτά που έλεγες και έκανες προεκλογικά και εδώ και δεκαετίες η θα παρουσιαστείς ως ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ,

γατζωμένος σε καρέκλες, καριέρες, εξουσία ( για χρήματα δεν αναφέρουμε, γιατί – φανταζόμαστε ότι έχεις πολλά να φάνε και τα τρισέγγονά σου)

Μιλούσες και μιλάς για την Ελλάδα. Αλλά ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα, βάζεις ταφόπλακα στον Ελληνισμό. Σε εσένα, αναφερόμαστε, που μιλάς για Πατρίδα, για Δημογραφικό, για τις εθνικές εορτές, για τα ΟΧΙ των Ελλήνων, και εσύ τώρα πας να ψηφίσεις με ένα ΝΑΙ το τέλος της Ελλάδας, του Ελληνισμού!

Μιλούσες για επανάσταση του 1821 και το έπος του 1940, αλλά εσύ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με όσα έλεγες, αν ψηφίσεις τα επαίσχυντα αυτά μέτρα!

Μήπως με τα λογίδρια που έβγαζες προσπαθούσες να πουλήσεις “πατριωτισμό” και να καπηλευτείς τους αγώνες των Ηρώων του ’21 και του ΄40! Αν τα ψηφίσεις, καλύτερα θα είναι για σένα (από την ΑΙΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα υποστείς) να δέσεις μία “πέτρα στο λαιμό σού” και να αυτοτιμωρηθείς !

Το χέρι βουλευτή που θα σηκωθεί και θα ΨΗΦΙΣΕΙ “ναί” στα μέτρα εξόντωσης των Ελληνικών οικογενειών και μάλιστα των Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων “θα το κόψει” ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές,

στέλνοντας τους βουλευτές αυτούς οριστικά στο σπίτι τους, ατιμασμένους και επονείδιστους εις τον ΑΙΩΝΑ, μαζί με τους Εφιάλτες και τους Γούκους!

 Αλλά, πολύ χειρότερο, είναι να βρεθούν αυτοί μπροστά στο Δικαιοκρίτη Θεό, κουβαλώντας στις πλάτες τους, το αίμα αθώων παιδιών και των γονιών τους και να χάσουν (αν πιστεύουν, βέβαια) την Αιώνια Ζωή.!!!!!!!!!!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ.!!!!

Στην ίδια Σκήτη της Αγίας Άννας, ό Μοναχός Προκόπιος από την Καλύβα «Είσόδια της Θεοτόκου» είχε μεγάλη επιθυμία να μάθει μουσικά, για να δοξολογεί κι αυτός το Θεό, όπως και οι άλλοι αδελφοί.

Επειδή όμως ήταν λίγο παράφωνος αποφεύγανε οι Πατέρες να τον μάθουν μουσικά.
Ό αδελφός Προκόπιος είχε χάρισμα από το Θεό λάβει να λέει ακατάπαυστα την ευχή το «Κύριε Ίησοϋ Χριστέ υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό» και στο αριστερό του χέρι κρατούσε πάντα το κομβοσχοίνι, το όποιο δεν αποχωριζόταν ποτέ.

Μια μέρα, ήταν πολύ λυπημένος, πού δεν μπορούσε να βρει κανένα για να τον μάθει μουσική και συλλογιζόμενος αυτό το πράγμα, από την πολύ του λύπη, είχε σταματήσει να λέει την ευχή.

Ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά του ένας σεβάσμιος, αλλά άγνωστος σ' αυτόν γέροντας ό όποιος του είπε: «Αδελφέ Προκόπιε, τι έχεις κι είσαι τόσο λυπημένος; τι σε απασχολεί; Ό Προκόπιος του απάντησε: «τι να έχω γέροντα, να, θέλω κι εγώ να μάθω λίγα μουσικά και δε βρίσκεται κανένας να με μάθει, γιατί μου λένε πώς είμαι λίγο φάλτσος».

Ό ασπρογένης γέροντας τότε του είπε: «Γι' αυτό κάθεσαι και στενοχωριέσαι καημένε, εγώ θα σε μάθω μουσικά και θα σε κάνω να γίνεις ό καλύτερος ψάλτης του Αγίου Όρους, θα κελαηδάς σαν το καλύτερο αηδόνι, αλλά θέλω κι εσύ να μου κάνεις μια χάρι».

«Δηλαδή τι ζητάς από μένα, του είπε ό Προκόπιος, θέλεις να σε πληρώσω; Εγώ ότι θέλεις θα σου δώσω!». Τότε ό ασπρογένης του είπε: «Ή πληρωμή ή δική μου είναι να πετάξεις από τα χέρια σου αυτό πού λέτε κομποσχοίνι και να πάψεις να λες αυτό πού λέτε ευχή και θα σε μάθω 'γώ, ότι θέλεις».

Ό Μοναχός Προκόπιος άμα άκουσε αυτά κατάλαβε πώς ό φαινόμενος δεν ήταν Μοναχός, άλλα ό παμπόνηρος Δαίμονας, πού ήθελε νά τον κάνει να σταματήσει την προσευχή, και αμέσως έκαμε το σταυρό του και είπε:
«Υπάγε οπίσω μου Σατανά παμπόνηρε, δε μου χρειάζονται τα μουσικά σου και οι πονηρές και οι καλοσύνες σου» κι ό Δαίμονας έγινε άφαντος.

Άπ' αυτό μαθαίναμε πόσο ό Διάβολος φοβάται το κομβοσχοίνι, για το οποίο καλά λένε οι Πατέρες ότι είναι το όπλο του χριστιανού κατά του Διαβόλου και την ευχή, ή οποία καίει τον Δαίμονα.

Ενώ τους ψάλτες δεν τους φοβάται τόσο και δεν τους υπολογίζει, γιατί, εύκολα με το ψάλσιμο αφαιρούνται από την προσευχή και πέφτουν στον εγωισμό και την υπερηφάνεια!!!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες πόλεις και χώρες, με διάφορα μέσα. Κάποιοι από αυτούς μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά.

«Οι άνθρωποι περιμένουν στη σειρά με πολλή ευλάβεια. Ανάμεσά τους υπάρχουν ήδη αρκετοί Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, αλλά και κάποιοι Ιταλοί.

Κάποιοι από αυτούς ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα, που έχει ακουστεί ανά τον κόσμο. Και φυσικά, έρχονται Έλληνες και αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά και άνθρωποι πάρα πολύ νέοι, 20 ετών, 30 ετών, κάτω των 35, που δεν κουράζονται να περιμένουν μιάμιση και δύο ώρες.

Έρχονται εδώ για να παρηγορηθούν. Σε πολλούς από αυτούς έχει απομείνει μόνο η πίστη και στην πίστη στηρίζονται», λέει στο ΑΜΠΕ ο πατήρ Γεώργιος Θεοδωρής, ιερέας στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου η εικόνα από το Άγιον Όρος, η «εφέστιος θαυματουργός», εκτίθεται για προσκύνημα.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».!!!





Το σημερινό πρωινό της τελευταίας ημέρας των μαθημάτων γιαυτή την εβδομάδα στο σχολείο, ήταν ιδιαίτερο.
Οι τρεις πρώτες τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης επισκεφτήκαμε το ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουμε την εικόνα του "Άξιον Εστί" που από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στο ναό με την ευκαιρία του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στις 26 του μήνα.
Η επίσκεψη βέβαια στο ναό του Αγίου Δημητρίου ήταν διττής σημασίας καθότι πέρα από τον ασπασμό της θαυματουργής εικόνας του 'Αξιον Εστί" οι μαθητές προσευχήθηκαν και ... στον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του σε λίγες ημέρες.

Έτσι, το Μεγαλυνάριο αυτό της Θεοτόκου που συνέθεσε ο Κοσμάς (ο επίσκοπος Μαϊουμά) σήμερα ονομάζεται «Άξιον Εστί», από τις δύο πρώτες λέξεις του Θεομητορικού αυτού Ύμνου που έχει ως εξής:

«Άξιον εστίν ως αληθώς
μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ
την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν,
την όντως Θεοτόκον,
Σε μεγαλύνομεν»

 Η θαυματουργή εικόνα Άξιον Εστί βγαίνει σπάνιες φορές από το Άγιον Όρος. Φέτος, τούτες τις ημέρες και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου χάρη στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, έχουμε τη μεγάλη ευλογία να βρίσκεται στο ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.!!!!!!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΑ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΡΩΣΟΙ.!!

Α. Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ.
Ό Γέρων Παρθένιος, κατάγονταν από πριγκηπική οικογένεια των Τσάρων της Ρωσίας, 18 χρόνων έγινε Μοναχός στο Κελί «Άγιος Νικόλαος Βουραζέρη», ασκήθηκε στην υπακοή,

στην ταπείνωση και εξουθένωση της κοινοβιακής Καλογερικής, αλλά ό πόθος της τέλειας ησυχίας τον εξανάγκασε να φύγει από το Κελί και να πάει στα Καρούλια, όπου έδειξε τέλεια αυταπάρνηση και μεγάλη αγάπη προς όλους τους ερημίτες Πατέρες, τους οποίους έβλεπε σαν αγίους και επίγειους αγγέλους του Θεού.

Βοηθούσε όλους γενικά και δεν άφηνε κανένα να μπει στο δωμάτιο του, για να μην δει που κοιμόταν κάτω στο σπήλαιο και ποτέ σε κρεβάτι. Είχε βιβλική μορφή, ήταν σεβάσμιος και μόνη ή όψη του φανέρωνε την ευγενική του καταγωγή.

Το κομβοσχοίνι από Το χέρι και ή ευχή από Το στόμα δεν έλειπαν -ποτέ και μόνο που τον έβλεπες προκαλούσε Το δέος και Το σεβασμό και ήταν πολύ αγαπητός. Από την πολλή άσκηση δεν άντεξε για πολλά χρόνια και τον κάλεσε ό Κύριος στους ουράνιους θαλάμους να χαίρεται αιώνια με τον αιώνιο Θεό, τον Πατέρα, τον Υιό και Το Άγιο Πνεύμα.

Β. Ο ΓΕΡΩΝ ΖΩΣΙΜΑΣ Ο ΚΑΛΑΘΟΠΟΙΟΣ
Άλλος σπουδαίος και πολύ ενάρετος Ρώσος ήταν ό Γέρων Ζωσιμάς, μεγάλος αξιωματικός του Τσαρικού Στρατού και μετά την κατάρρευση του Τσαρικού καθεστώτος, ήρθε στην Ιερά Μονή του Άγιου Παντελεήμονος, επισκέφθηκε και προσκύνησε στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα στο «Σαράι» τη Σκήτη του Προφήτη Ηλίου,

πού και οί δυο αυτές Σκήτες ήταν κατασκευασμένες και επανδρωμένες από αδελφούς Μοναχούς Ρωσικής καταγωγής. Δεν έμεινε σε καμιά άπ' Αυτές πού επισκέφθηκε αλλά Το πνεύμα του αναπαύθηκε στα απότομα και Βραχώδη Καρούλια.

Στα Καρούλια ήταν από όλους αγαπητός, άλλα για να μη δίνει σε κανένα βάρος και γίνεται ενοχλητικός, έμαθε και Έφτιαχνε καλάθια. Αυτό είχε για εργόχειρο και μαζί με Το κομβοσχοίνι έκανε και Το εργόχειρο για να έχει του Θεού την ευλογία με Το κομβοσχοίνι και να εξοικονομεί τα προς Το ζείν με το εργόχειρο.

Είχε πάντα την ευχή στο στόμα, όπως και όλοι οί Μοναχοί, άλλα και την μνήμη του θανάτου πάντα μπροστά στα μάτια του, κατόπιν και των όσων είχαν δει τα μάτια του κατά τα χρόνια της επαναστάσεως και του πολέμου στην Πατρίδα του τη Ρωσία.

Τέλος, ήταν από όλους αγαπητός και σε μεγάλη ηλικία τον πήρε ό Πανάγαθος Θεός στη βασιλεία των ουρανών.!!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»!!!!


Η προσέλευση αρχίζει με το πρώτο φως της ημέρας για να διακοπεί τα μεσάνυχτα, όταν οι υπεύθυνοι του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου κλείνουν και ασφαλίζουν τον ναό, για να ξεκινήσει και πάλι το πρωί.

Ενα βουβό ανθρώπινο μελίσσι σχηματίζει ουρά που σε ώρες αιχμής φτάνει και το χιλιόμετρο, περιμένοντας υπομονετικά έως και δύο ώρες (!) να καταθέσει στην «εφέστιο θαυματουργό»,

την παράκληση όπως με τη δύναμή της μετατρέψει σε ελπίδα το άγχος και την απογοήτευσή του.
Ενας ένας περνούν και ασπάζονται, έμπροσθεν του Ιερού Βήματος, την ανθοστόλιστη εικόνα της

Παναγίας του «Αξιον Εστί», άνθρωποι κάθε ηλικίας, που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας ακόμα και της Πελοποννήσου. Σε άλλες περιπτώσεις θα άφηναν χρήματα υπέρ του φιλόπτωχου ταμείου και κοσμήματα για το τάμα τους στην Παναγία.

«Τώρα ελάχιστοι αφήνουν, δεν έχει ο κόσμος», εξηγεί στην «Κ» ο αγιορείτης μοναχός Δαβίδ που στέκεται μπροστά στην εικόνα και διανέμει στους προσκυνητές χάρτινες εικονίτσες ως «ευλογία της Ιεράς Επιστασίας».

«Είμαι χριστιανή και ήρθα να παρακαλέσω την Παναγία να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τούτη τη φουρτούνα», λέει η Αικατερίνη Δήμτσα, που ταξίδεψε από το χωριό Αγρα της Πέλλας για να προσκυνήσει. «Μια πίστη μας έμεινε τώρα που όλα γύρω μας έχουν γκρεμιστεί, αυτή θα μας σώσει», προσθέτει η Θεσσαλονικιά Ελένη Παπαδοπούλου, που χρειάστηκε να σταθεί περισσότερο από μια ώρα στην ουρά για να προσκυνήσει.

Οι αγιορείτες έστειλαν, κατόπιν αιτήματος της τοπικής μητρόπολης και άλλων φορέων, στη Θεσσαλονίκη τη θαυματουργό εικόνα του «Αξιον Εστί» που επί χίλια και πλέον χρόνια φυλάσσεται στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και βγαίνει μόνο σε δύσκολες για τους πιστούς καταστάσεις, θέλοντας,
όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, «να βοηθήσει πνευματικά και ηθικά τον βαθιά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό», αλλά και για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Σύσσωμη η Ιερά Κοινότητα συνόδευσε τη θαυματουργό εικόνα που έφτασε με πολεμικό σκάφος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκαν οι αρχές και σε πομπή μεταφέρθηκε στον Αγιο Δημήτριο όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα.

«Σας ευχαριστούμε που μας φέρατε την εικόνα, την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο κόσμος αυτή την περίοδο», φέρεται να είπε, σύμφωνα με τη μαρτυρία αγιορείτη μοναχού, απευθυνόμενος σε μέλη της Ιεράς Κοινότητας ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Σε ανάλογο πνεύμα μίλησαν κατά την άφιξη της εικόνας ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας.

Τούτες τις ώρες που η οικονομική κρίση οδηγεί την κοινωνία στην απόγνωση, η φτώχεια και η αβεβαιότητα σπρώχνουν στην κατάθλιψη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα θρησκευτικά σύμβολα.

Αναζητούν καταφύγιο στη χριστιανική πίστη, προστρέχουν σε μοναστήρια και εκκλησίες για λίγη παρηγοριά, και η κοσμοσυρροή στην εικόνα του «Αξιον Εστί», είναι ένα μόνο μικρό δείγμα.

Τα προσκυνήματα στο Αγιον Ορος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με τους πιστούς να συρρέουν στις μονές για ψυχική ενίσχυση -κάποιοι και για υλική- οι εκκλησίες γεμίζουν ασφυκτικά.

Χρέος της Εκκλησίας

 Πιστή στην αρχή του Ευαγγελίου, σύμφωνα με την οποία «μη γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά», η Αθωνική Πολιτεία ενισχύει τους δεινοπαθούντες, ενώ οι εκκλησίες ανά την επικράτεια οργανώνουν συσσίτια, επιστρατεύουν εθελοντές γιατρούς για περίθαλψη αναξιοπαθούντων ακόμη και δασκάλους και καθηγητές για δωρεάν φροντιστηριακά μαθημάτων σε παιδιά απόρων και ανέργων..!!!!!!!





Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Στον ιστορικό ναό του Πρωτάτου, στο άγιο Βήμα, βρίσκεται ενθρονισμένη πάνω στο ιερό σύνθρονο η σεβάσμια και θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, που επονομάζεται «Άξιον έστιν».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.!!!

Για την πνευματική ενίσχυση των Ορθοδόξων Ουκρανών, μεταφέραμε στο Κίεβο την Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - «Το Σώμα της Θεοτόκου» (σχήμα σώματος), κατόπιν αιτήματος του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ.Βλαδιμήρου -και της Ιεράς Συνόδου.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας, όπως αλλιώς ονομάζεται η Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - «Το Σώμα της Θεοτόκου», είναι μία περίτεχνη επάργυρη ολόσωμη εικόνα της Θεοτόκου η οποία φυλάσσεται στα Ιεροσόλυμα, σε μία μικρή μονή...
στο νότιο μέρος της Αγίας Αυλής, απέναντι από την είσοδο του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως.
Η μονή αυτή είναι μετόχι της μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Γεθσημανής, όπου και το Θεομητορικό μνήμα.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ἔρχεται φωτιά.!!!!!!

Ἕνα Ἑλληνικὸ κράτος ποὺ δὲν σέβεται Τὸν Κύριον καὶ Θεόν του.

Ἕνα κράτος ποὺ δὲν σέβεται τὸν Σταυρωθέντα Χριστόν μας. Ἕνα κράτος ποὺ δὲν σέβεται τοὺς Ἁγίους του.
Ἕνα «εὐσεβὲς» κράτος ποὺ φτάνει σὲ σημεῖο νὰ χτυπᾶ γερόντους καὶ γερόντισσες, Ἱερεῖς, γυναῖκες, παιδιά, ἀναπήρους πολίτες ἐπειδὴ πονοῦν καὶ διαμαρτύρονται γιὰ τὴν ὕβρη τοῦ Χριστοῦ μας (βλ.Χυτήριο)
Ἕνα κράτος ποὺ δὲν σέβεται τοὺς Ἥρωές του. Ἕνας κράτος ποὺ δὲν σέβεται Τὴν Παναγιά του. Ἕνα κράτος ποὺ σκοτώνει καὶ ἐκτρώνει τὰ παιδιά του… Ἕνα τέτοιο κράτος... Ἀξίζει ἄραγε νὰ σωθεῖ;

Ὅταν ἴδειτε… τὸ βλέδυγμα... ὅταν οὒν ἴδητε τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως… ἐστῶς ἐν τόπω ἁγίω … τότε οἱ ἐν τὴ Ἰουδαία φευγέτωσαν ἐπὶ τὰ ὅρη (Ματθ. κδ’ -15).

Ἔρχεται λοιπὸν Φωτιά !! Τὰ Σόδομα καὶ Γόμαρα ὠχριοῦν... Τό Ἑλληνικὸ κράτος ἔδωσε πολλὰ δικαιώματα στὸν διάβολο, ἐγκατέλειψε Τὸν Θεὸ καὶ τώρα ὑπόκειται πλέον στοὺς ἀδυπώπητους πνευματικοὺς νόμους (καὶ λίγη κρίση περνᾶμε γι’αὐτὰ ποὺ....

ἐπὶ τόσα χρόνια ἔχουμε κάνει !)
Καὶ πῶς θὰ σωθοῦμε ἄραγε ἀπὸ τὴν ἐρχόμενη φωτιὰ τῆς Κρίσεως; Ὅπως σώθηκε καὶ ὁ Λὼτ ! Καὶ τί ἔκανε; Τίποτα ἰδιαίτερο!

Ἁπλῶς δὲν ἀκολουθοῦσε τὴν ζωὴ τῶν Σοδομιτῶν καὶ ἦταν ἁγνὸς κι ἔτσι σώθηκε ἀπὸ τὴν φωτιὰ καὶ αὐτὸς καὶ ἡ Οἰκογένειά του! Μάθε ἀγαπητέ μου ἀδελφὲ πὼς ὁ Θεὸς δὲν ἀπευθύνεται στὰ ἀπρόσωπα σύνολα , ἀλλὰ στὶς ἐκλεκτὲς μονάδες. 100 πρόβατα εἶχε ὁ βοσκὸς καὶ γιὰ τὸ ἕνα ἔτρεξε πάνω στοὺς γκρεμοὺς γιατί ἄξιζε περισσότερο καὶ ἀπὸ τὰ ἄλλα 99.

Μήπως ὁ Θεὸς λοιπὸν ἀπὸ τὴν φωτιὰ ποῦ ἔρχεται θέλει νὰ φτιάξει ἕνα νέο καλὸ προζύμι; Μήπως τώρα ἀναφανοῦν οἱ ἀληθινοὶ Χριστιανοὶ καὶ οἱ ἀληθινοὶ΄Ἕλληνες ποὺ μέσα ἀπὸ τὴν πύρινη μπόρα ποὺ ἦρθε καὶ ἔρχεται ὁ Θεὸς θὰ ἀνατείλει μία καινούργια Ρωμιοσύνη;

Ὅταν ἴδειτε… τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως… ἐστῶς ἐν τόπω ἁγίω… τότε οἱ ἐν τὴ Ἰουδαία φευγέτωσαν ἐπὶ τὰ ὅρη, (Ματθ. κδ’ -15)

Ἂς ἀναβοῦμε λοιπὸν δίπλα στὸν Χριστό μας μὲ τὴν μετάνοια, τὴν ἀλλαγὴ τῆς πορωμένης ζωῆς μας καὶ τὴν ἐξομολόγηση καὶ ἔτσι ἡ πύρινη θύελλα ποὺ ἔρχεται δὲν θὰ μᾶς πειράξει οὔτε ἐμᾶς οὔτε τοὺς δικούς μας!
(ὅσο ἔχουμε χρόνο ἂς βροῦμε Πνευματικοὺς νὰ ἐξομολογηθοῦμε καὶ νὰ κάνουμε μία καινούργια καὶ ἁγνὴ ἀρχὴ στὴν ζωή μας καὶ ὄχι μόνο δὲν θὰ καοῦμε ἀπὸ τὸ πῦρ ποὺ φθάνει ἀλλὰ θὰ δροσιζόμαστε κιόλας ὅπως οἱ τρεῖς παῖδες στὸ καμίνι!!)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.!!

Παναγία μου, σε βλέπω στην εικόνα σου. Τί όμορφη που είσαι! Δεν έχω δει καμμιά άλλη με τόση ομορφιά! Και τί γλυκιά!
Και με πόση αγάπη κρατάς το Χριστούλη στην αγκαλιά σου!
Είσαι η πιο μεγάλη Μητέρα.
Η Μητέρα των μητέρων, μού είπε η μαμά μου. Και η πιο καλή.
Γι’ αυτό σε λένε Παναγία.

Σ’ αγαπώ πολύ, Παναγίτσα μου, και θα σου πω ένα ποιηματάκι, που μ’ έμαθε η μαμά μου, αντί για άλλη προσευχή απόψε:

Ω Δέσποινά μου Παναγία,
γλυκειά μητέρα του Χριστού,
σύ που χαρίζεις ευλογία
μές στην ψυχή κάθε πιστού ,
μύριες ψυχές την άγια μορφή σου
ευλαβικά την προσκυνούν,
Βασίλισσα του Παραδείσου,
και μ’ άγιο δέος σ’ ανυμνούν.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΓΙΟ ΤΟΥ ΡΑΝΤΟΝΕΖ: H ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.!!!!

Ο Όσιος Σέργιος του Ράντονεζ, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα, είναι ένας από τους τρεις Ρώσους Αγίους, τους οποίους τιμά ακόμα και η Καθολική Εκκλησία.

Στην αντίληψη του ρωσικού λαού ο Άγιος παρέμεινε ως προστάτης των μαθητών, ιδρυτής του μοναχισμού στη Ρωσία και ο πνευματικός, που ευλόγησε τους ρώσους στρατιώτες στη μάχη του Κουλικόβο εναντίον των Μογγόλων.

Ο Άγιος Σέργιος θεωρείται όχι μόνο ιδρυτής του μεγαλοπρεπούς μοναστηριού του, αλλά και όλου του σημερινού μοναχισμού στη Ρωσία. Ο σημαντικότερος ρόλος του στη ρωσική ιστορία του ήταν μάλλον πολιτικός.

Ο Όσιος Σέργιος, έπεισε τους τότε πρίγκιπες να τερματίσουν τις εμφύλιες διαμάχες τους και να ενωθούν υπό τις διαταγές του πρίγκιπα της Μόσχας, Ντμίτρι, προκειμένου να πολεμήσουν τους Μογγόλους.

 Ο ίδιος ο Ντμίτρι πήγε με όλο το στρατό του στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, για να παραλάβει την ευλογία του Οσίου. Η μάχη που ακολούθησε ήταν σκληρή, ωστόσο υπήρξε η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία, στην οποία οι Μογγόλοι ηττήθηκαν.!!!!!!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩ.!!!!!!!!!!

Ποιός είπε πως στις μέρες μας, εις έτη αποστασίας,
δεν εμφανίζοντ' όσιοι, τέκνα της Παναγίας;
Ποιός θ' αρνηθεί; προσφάτως δα, εντός Κατουνακίων,
ασκητικώς σμιλεύτηκε υπακοής μνημείον!

Πεφυτευμένον βλάστησε παρά Κυρίου δένδρον,
ως λέγει Προφητάνακτας δι' όσους υπομένουν.
Ο βίος όσους μελετούν του, “Νέου Ακακίου”,
ανδρώνει εις μετάνοιαν κι' υπακοήν Κυρίου.

Ανοίχτηκες μακάριε στην θείαν ησυχίαν,
εσπέραν, νύκτα και πρωί και πάσαν μεσημβρίαν.
Να ξερριζώσεις των παθών τα αιχμηρά τ' αγκάθια,
και να βαδίσεις ακλινώς Ορθοδοξίας στράταν.

Στήθος με στήθος πάλεψες, εγνώρισες την “βίαν”,
“αμπλακημάτων” των παθών και πάσαν πανουργίαν.
Και σου 'χαρίσθη αγωνιστά, τέκνον της Θεοτόκου,
 να ζεις μες στην κατάνυξιν, την δόξαν του Δεσπότου!!!!!!