Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ..



Παντοδύναμον όπλο στα χέρια του πιστού είναι η προσευχή. Είναι η συνομιλία του δημιουργήματος με τον Δημιουργό του. Του μικρού ανθρώπου με τον Παντοδύναμον Θεόν.

Είναι «αγγέλων έργον», λέγουν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας.

Είναι μέγα προνόμιον του ανθρώπου. Είναι η αναπνοή της ψυχής μας. Είναι το ιερότερον και ευγενέστερον έργον μας. Η αγιότερη ανθρώπινη κίνηση και πράξη. Είναι η συνάντηση
του πεπερασμένου ανθρώπου με τον άπειρον Θεόν…

Είναι μεγάλον δώρον του Θεού στον άνθρωπον η προσευχή. Δώρον ανυπολογίστου αξίας, τιμή μεγάλη και ωφέλεια ανυπολόγιστη.

Είναι αδύνατη η πνευματική ζωή χωρίς την χάριν και την δύναμη της προσευχής.

Είναι αδύνατη η άσκηση της ευσεβείας χωρίς την προσευχή.

Είναι αδύνατη η σωτηρία της ψυχής μας χωρίς την ζωογόνον επίδραση της προσευχής.

Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ..





Γιορτάζουμε σήμερα, 21 Νοεμβρίου, ημέρα ανάμνησης του γεγονότος των Εισοδίων της Θεοτόκου, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί,

παρακάλούσε προσευχόμενη στο Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει ένα παιδί.

Και αν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό. Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και εισάκουσε τις προσευχές τους, και η Αννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο.
Όταν Αυτή έγινε τριών χρονών, Την πήραν οι γονείς Της και αφιέρωσαν τη Θυγατέρα τους στο Θεό, αφού Την πήγαν στο Ναό.

Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος αφού Την παρέλαβε, Την εισήγαγε στα Άγια των Αγίων, όπου εκεί μόνο ο αρχιερέας έμπαινε μια φορά το χρόνο.

Αλλά ο Ζαχαρίας γνώριζε δι'αποκαλύψεως τι έμελλε να συμβεί δια της Κόρης Αυτής. Εκεί η Παρθένος έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καθημερινά προμήθευε την Παναγία με ουράνια τροφή.

Βγήκε τότε, όταν ήλθε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού για να συμβάλει στη σάρκωση του Σωτήρα Χριστού, που είναι «ο αγαπήσας ημάς και δους παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι» (Β' Θες. 2:16).
Ο Οποίος, δηλαδή, μας αγάπησε και μας έδωσε παρηγοριά που δε θα έχει τέλος, αλλά θα είναι αιώνια, και μας χάρισε ελπίδα αγαθών ουρανίων.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...

Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους...

Ύστερα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τα σκότωσε ένας θείος τους. Μετά από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους.

Οι δικοί του αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη σορό στον τάφο όπου βρισκόταν η μητέρα και τα δύο κοριτσάκια.

Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!!

Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.

- Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου.

Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!», όπως διαβάζουμε στα "Αττικά Νέα".

Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ.

Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.!!!!!

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!

Πολυεύσπλαχνε Κύριε, ένα θαύμα. Και για μένα τον αμαρτωλό ένα θαύμα. Γιατί αλλιώς πως θα σωθώ;
Πώς να απαλλαγώ από το βάρος των κακών μου;

Δεν αγωνίστηκα όταν ήμουν νέος και η αμαρτία μου με κυρίευσε.
Μπήκε μέσα στην ψυχή μου το κακό και διαπότισε όλο μου το είναι.
Έφθειρε όλη την ύπαρξη μου. Και τώρα τι να κάνω;

Η ηλικία μου προχωρεί, οι μέρες μου λιγοστεύουν, η θέληση μου κάμπτεται, θέλω και δε μπορώ να απαλλαγώ.
Προχωρώ μπροστά αλλά και αδιόρθωτος μένω.
Μετανοώ αλλά και πάλι αμαρτάνω.
Κλαίω και ζητώ συγχώρηση αλλά πάλι στα ίδια μένω.

Τι θα γίνει με εμένα Θεέ μου;
Ντρέπομαι που ζω, διστάζω να σκεφτώ πως είμαι Χριστιανός. Με έχει κυριεύσει το κακό, με λειώνει το πάθος.
Αλύπητα με χτυπά και με παραλύει η αμαρτία.

Κυριευμένος από τα πάθη, φορτωμένος από την ενοχή, «πεπραγμένος υπό την αμαρτία» και βασανισμένος από τα κακά μου καταφεύγω σε εσένα.
Όχι δεν απελπίζομαι, δεν ολιγοψυχώ, δεν τα χάνω μπροστά σε τόσες κακουχίες.

Πιστεύω στη δύναμη σου και ελπίζω στην ευσπλαχνία σου. Αρπάζομαι από την αγάπη σου και σου ζητώ να με σώσεις.
Θεέ μου… Θεέ μου… δεν με λυπάσαι; Δεν με συμπονείς; Ενα θαύμα Κύριε μου κάνε και εσύ για μένα, ένα σωτήριο θαύμα.
Και θα σωθώ, θα λάβω από εσένα την απαλλαγή μου, τη λύτρωσή μου και τη σωτηρία μου.
 Αμήν.!!

Ἡ ὁλοκλήρωση στὸν μοναχισμό...

Ὁ Ἅγιος Nεκτάριος μὲ τὸ μέγεθος τῆς ἁγιαστικῆς του καταστάσεως, ποῦ ἀπεκόμισε διὰ τῆς ὀρθῆς του πολιτείας, συνεκλόνισε τὸν κόσμο ὁλόκληρο.

Εἶναι δὲ πραγματικὰ ἕνα παρήγορο ὄνομα εἰς ὅλα τὰ στόματα τῶν πιστῶν. Γιὰ τὴν Ἐκκλησία μᾶς αὐτὸ δὲν εἶναι παράδοξο, διότι ὁδηγεῖ τὰ τέκνα τῆς εἰς αὐτὸ τὸ ὕψος καὶ σ αὐτὲς τὶς διαστάσεις.

Σὲ μᾶς ὅμως, ποῦ πραγματικά μας περισφίγγουν οἱ τόσες μᾶς ἀδυναμίες, εἶναι ἕνα παρήγορο σημεῖο, τὸ ὅτι καὶ στὶς δύσκολες αὐτὲς ἡμέρες βρίσκονται ὁμοιοπαθεῖς μὲ μᾶς ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι ὄχι μόνο ἁπλῶς κατενίκησαν τὰ πάθη τους, ἐπέρασαν ἀπὸ τὴν παρὰ – φύσι στὴν κατὰ φύσι ζωή,

ἀλλὰ ἐπέρασαν καὶ τὶς φυσικὲς διαστάσεις καὶ ἔφθασαν στὴν ὑπὲρ – φύσι, μέσα στὸν ἁγιασμό, στὸ τέρμα τῆς τελειότατης ἐπαγγελίας ποῦ εἶναι αὐτὴ ἡ υἱοθεσία. Ὁ σημερινὸς λοιπὸν Ἅγιος εἶναι ἀκριβῶς αὐτοῦ του ὕψους.
Ἐκεῖνο τὸ ὁποῖο ἐχαρακτήριζε πάντοτε αὐτὸ τὸν οὐρανομήκη φωστήρα τῆς Ἐκκλησίας μας, ἦτο ὅτι ἀπὸ τὴν μικρή του ἡλικία ἐπερίσσευσε μέσα του ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν πλησίον καὶ ἡ πίστι πρὸς τὸν...
 Θεό.!!!!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...


Eίναι ιερά στιγμή, είναι έπαρση της σημαίας, είναι τόσο ιερόν τo θέμα, το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν επιτρέπω καμμία απολύτως εκδήλωση, ούτε υπέρ ούτε κατά.

Θα σας παρακαλέσω ―απευθύνομαι σε σας όλους τους χριστιανούς―, απόψε που θα πάτε στα σπίτια σας, κοντά εις τ’ άλλα αιτήματα των προσευχών σας, με δάκρυα εις την Υπεραγία Θεοτόκο και με θερμές προσευχές, να παρακαλέσετε, το μαύρο σύννεφο, το κατάμαυρο που βρίσκεται πάνω
από την Kύπρο, να το διαλύσουν οι φωτεινές ακτίνες του Kυρίου ημών Iησού Xριστού. Nα παρακαλέσουμε το Xριστό, στην Kύπρο να μη νικήσει ο σατανάς, αλλά να νικήσει ο Xριστός, τον οποίο οι Kύπριοι αγαπούν περισσότερο από μας.
Kαι να μην είναι μακράν η ημέρα, που η Kύπρος θα γίνει πάλι Eλληνική και θα είναι ενωμένη μεθ’ ημών, ίνα είπωμεν· “Aύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Kύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή”.

Θα μου επιτρέψετε τώρα. N’ ανοίξουμε δίοδο, να περάσουμε με τον άγιο Πάφου, άνδρα εγνωσμένης αρετής και πατριωτικού αισθήματος, εκ των ολίγων ιεραρχών που έχει η Eλληνική μας πατρίς».

+Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης



Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.!!!!!!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πλήθος προσκυνητών από τη Λακωνία και από άλλες περιοχές προσήλθαν στις 9 Νοεμβρίου να συνεορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα, όπου βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου.

 Οι ευσεβείς χριστιανοί με θερμή πίστη εναπόθεσαν έμπροσθεν του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου τα αιτήματα, τις θλίψεις, τα προβλήματα αλλά και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Προσήλθαν για να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν για την πατρική αγάπη και προστασία, που ως μεσίτης προς τον Πανάγαθο Θεό προσφέρει στον καθένα χωριστά.!!!!!!!!!!!!!!!!

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ενώ ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Σεραφείμ Κοσμάς.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση στον Άγιο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμ . π. Γεράσιμο Πετρολέκα, ενώ το μεσονύκτιο η Θεία Λειτουργία από τους ιερείς π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό και π. Αντώνιο Καραστατήρα.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος τέλεσε τον Όρθρο, την αρτοκλασία και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και τη Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου πέριξ του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ .Ευστάθιος, ο οποίος και αναφέρθηκε σε περιστατικά από τη ζωή του μεγάλου Αγίου, ενώ με έκδηλη συγκίνηση τόνισε ότι o εορταζόμενος Άγιος αποτελεί το πρότυπο αγιότητας και το δείκτη για την πνευματική τελείωση των πιστών.

Παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, η Αντιπερειφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μονεμβασίας κ. Σπύρος Αβδούλος οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βουνελάκης, Κολλιάκος ,Σουρλάς ,Πριφτάκη, ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η κ. Αλειφέρη, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μολάων κ. Γιάννου, ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ Τσολομύτης ,ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Συκέας κ. Γεώργιος Σαργκάνης, μέλη του τοπικού Συμβουλίου κ.α

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή στη αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος.

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος
π. Σταύρος Βαρράς Εφημέριος Συκέας






Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μοναστήρι της Παναγιάς της Κορώνας.!!!!

Στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Πίνδου, στον ορεινό όγκο των Αγράφων και πάνω από τον κάμπο της Καρδίτσας, σε μια κατάφυτη από βελανιδιές και καστανιές πλαγιά, βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγιάς της Κορώνας, που τιμά το Γενέθλιον της Θεοτόκου.

Η ιστορία της Ιεράς Μονής αρχίζει τον 12ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1123, όταν βρίσκεται με θαυμαστό τρόπο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης, και γίνεται αιτία της ιδρύσεως της Ι. Μονής.

Η Μονή καταστρέφεται από βαρβαρικές επιδρομές τον 16ο αιώνα και ξαναχτίζεται αμέσως. Από το κτιριακό συγκρότημα αυτό σήμερα σώζεται μόνο το Καθολικό, το οποίο διατηρείται σε άριστη κατάσταση.
Το Καθολικό είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιον της Θεοτόκου και ανήκει στον αθωνικό τύπο.
Το τέμπλο είναι έργο αρχών του 1700 και έχει φιλοτεχνηθεί από λαϊκούς ξυλογλύπτες, με πιθανή καταγωγή από την Ήπειρο. Θεωρείται από τα καλύτερα του Θεσσαλικού χώρου. Είναι πλούσια διακοσμημένο από το φυτικό και ζωϊκό βασίλειο.
Από τη Μονή βλέπει κανείς όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γέρων Παΐσιος - Ρωσική Ταινία ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 Νοε 2012.!!!!!!!!!

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας για τον Γέροντα Παϊσιο.
Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει.!!!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.!!!!!!


 Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, Σε προσκυνούμεν και Σε ευχαριστούμεν εκ βάθους καρδίας,

διότι διά της θεϊκής αγάπης Σου, μάς εχάρισες πλήθος μορφών Αγίων,διά να αποτελούν τα ιδανικά πρότυπά μας,

διά να μεσιτεύουν και ικετεύουν για μάς και διά να δοξάζουν το πάντιμον και μεγαλοπρεπές Όνομά Σου, με τα θαυμαστά έργα, τη ζωή και τα θαύματά των.

Ευλόγησον Κύριε, την πανήγυριν αυτήν, πού επιτελούμεν σήμερον προς τιμήν του αγίου ενδόξου Πατρός ημών, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Σύ Κύριε,
ο επαναπαυόμενος εις τους Αγίους Σου, αξίωσον όπως ο εορταζόμενος Άγιος Νεκτάριος, γίνει η κλίμακά μας,

για να Σε προσεγγίσωμεν και λάβωμεν την επουράνιον Χάριν Σου, το μέγα έλεός Σου και θείαν Σου ευλογίαν.

Δέξου Δέσποτα Πανάγιε, τάς μεσιτείας και ικεσίας του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου, διότι, επειδή ημείς είμεθα ανάξιοι, να απευθυνώμεθα απ ευθείας προς Εσένα, τον αιώνιον Βασιλέα της δόξης, καταφεύγομεν εις τον Προστάτην Άγιόν μας Νεκτάριον λέγοντάς του:

Άγιε του Θεού Νεκτάριε, δυνατέ στην πίστιν και υπόδειγμα της υπομονής και καρτερίας, της ταπεινοφροσύνης και ανεξικακίας,

ευλαβώς τιμώμεν την ιεράν σου μνήμην και παρακαλούμεν εσέ, πού αδίκως εσυκοφαντήθης και δεινώς εδοκιμάσθης από τους διωγμούς και την αποπομπήν σου εκ του κλίματος Αλεξανδρείας, όπως συγχωρήσης τους προαπελθόντας διώκτας σου,

ημάς δε πάντας, να περιφρουρήσης και διαφυλάξης, από παντός κακού και ολισθήματος.

Μεσίτευσον, Άγιε Νεκτάριε, προς Κύριον τον Θεόν, διά την ενίσχυσιν και ευόδωσιν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Σεπτού Προκαθημένου αυτού, του ποιμνίου και του κλήρου του.

Πρέσβευε, Άγιε του Θεού, όπως Κύριος ο Σωτήρ και Λυτρωτής ημών στηρίζει διά της θείας Του δυνάμεως και χάριτος, μικρούς και μεγάλους,

εις την Ορθόδοξον πίστιν. Να χειραγωγή δε την νεολαίαν μας και να χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του στον Ελληνικόν λαόν.

Άγιε του Θεού Νεκτάριε, Σύ πού τόσον ευλαβώς ελάτρευσες την Παρθένον Μαρίαν, την Μητέρα του Κυρίου μας, γενού ταπεινός ικέτης Της,

διά να σκέπη και περιφρουρεί το Έθνος ημών και φέρει σ όλο τον κόσμον ειρήνην, ομόνοιαν και αγάπην, προς δόξαν του Ονόματος της Παναγίας Τριάδος. Αμήν.


Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ οὐρανίων Δυνάμεων.!!!

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τὴν Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Ταγμάτων.

Ἡ Ἁγία Γραφή, ἀναφέρει σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων μὲ τοὺς ἀγγέλους καὶ ἰδιαίτερα μὲ τοὺς ἐπικεφαλεῖς τῶν ἀγγελικῶν ταγμάτων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ.

Συγκεκριμένα, ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ ἐμφανίσθηκε στὸν Ἀβραὰμ γιὰ νὰ σώσει τὸν Ἰσαάκ,
τὸν ὁποῖο ἦταν ἕτοιμος νὰ θυσιάσει κατ’ ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ, ποὺ θέλησε νὰ δοκιμάσει ἔτσι τὴν πίστη τοῦ δούλου του Ἀβραάμ,

στὸν Λῶτ, γιὰ νὰ τὸν σώσει ὅταν ὁ Θεὸς ἀποφάσισε νὰ καταστρέψει τὰ Γόμορα, στὸν Πατριάρχη Ἰακώβ, στὸν μάντη Βαρλαάμ, στὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ.

Ἐπίσης ὁ Μιχαήλ, ἦταν αὐτὸς ποὺ ὁδήγησε τὸν λαὸ τοῦ Ἰσραὴλ στὴ φυγὴ ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο. Οἱ ἅγιες Γραφὲς ἀναφέρουν ἀκόμη πολλὰ θαύματα, τὰ ὁποία ἐπιτέλεσε ὁ ἀρχιστράτηγος Μιχαήλ.

Ὁ δὲ Γαβριὴλ ἦταν αὐτὸς ποὺ ἀνήγγειλε στὴν Παρθένο Μαρία τὸ χαρμόσυνο γεγονὸς τῆς γέννησης τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῦ Σωτήρα τοῦ κόσμου.

Καὶ σὲ ἄλλα σημεῖα τῆς Ἁγίας Γραφῆς, συναντᾶμε τοὺς Ἀγγέλους νὰ μεταφέρουν στοὺς εὐσεβεῖς ἀνθρώπους τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ποὺ ἀποβλέπει πάντα στὴν προστασία καὶ...στὴν λύτρωσή μας.!!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι.ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.!!!!!!!!

Σήμερα 3 Νοεμβρίου εορτάζεται η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου και τα εγκαίνια Ναού του στη Λύδδα της Ιόππης (Παλαιστίνη).


Μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του χριστιανισμού σʼ όλο το Ρωμαϊκό κράτος, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, όπου μετακόμισαν το ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, για να το προσκυνούν πλέον άφοβα.

Έγιναν δε μετά την κατάθεση του Ιερού λειψάνου και τα εγκαίνια του Ναού στις 3 Νοεμβρίου και από τότε κάθε χρόνο ή Εκκλησία μας, τελεί κατά την ήμερα αυτή την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του μεγαλομάρτυρα, προς δόξα Θεού.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή αυτή στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ,με νυχτερινή θεία λειτουργία.

Τόσο στον εσπερινό όσο και στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, παρόντος και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Ιακώβου.

 Καθόλη την διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος.!!!!!!!!!!!!

Ἡ ἀποχώρηση τῆς εἰκόνας τῆς Παναγίας «Ἄξιoν ἐστί»

Σήμερα μετὰ τὸ πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας, ἀποχώρησε ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας «Ἄξιόν ἐστι» ἀπὸ τὴν πόλη τῆς Θεσσαλονίκης καὶ τὸν ἱερὸ ναὸ τοῦ Ἁγίου Δημητρίου..





 Πλῆθος κλήρου καὶ λαοῦ προσῆλθαν γιὰ νὰ τὴν προσκυνήσουν.!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Μία οἰκογένεια Ὀρθοδόξων ἐρημιτῶν στὴ Σουηδία.!!!!

Ὁ Σίμων,ἡ Ἄννα καὶ τὸ βλαστάρι τοὺς ὁ Ἐμμανουὴλ-Χίλντινγκ εἶναι μία ὀρθόδοξη οἰκογένεια ποὺ ζεῖ στὴ Σουηδία.

Τὸν χειμώνα ζοῦν στὴν πόλη,ὁπού ἐργάζονται καὶ μετέχουν στὴν ζωὴ τῆς τοπικῆς ὀρθόδοξης κοινότητας.
Μόλις ὁ καιρὸς ἀνοίξει ,μετακομίζουν στὰ σουηδικὰ δάση σὲ ἕνα εὐλογημένο ἐρημητήριο ποὺ ἔχουν δημιουργήσει μὲ τὰ χεριά τους.
Εκεῖ ὁ Σίμων ἀσχολεῖται μὲ ἀγροτικὲς ἐργασίες καὶ ἡ Ἄννα μὲ τὴν ἁγιογραφία καὶ τὴν φροντίδα τοῦ μικροῦ τους.
Ἀπίστευτο γιὰ τὴν μπερδεμένη ἐποχή μας κι ὅμως εἶναι ἀλήθεια.
Πολὺ πιὸ ἀληθινὸ ἀπὸ τὶς ψεύτικες εἰκόνες τῆς τηλοψίας καὶ τὰ εἴδωλα ποὺ ἔχουν κατακλύσει τὶς ψεύτικες ζωές μας, ἠμῶν τῶν πολυπράγμονων παπαλάνγκι .....

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σὰν σήμερα 2 Νοεμβρίου 1912 ἑορτάζουμε τήν ἀπελευθέρωση τοῦ Ἁγίου Ὅρους.!!!!

ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟΣ
100 Χρόνια ἀπὸ τὴν ἀπελευθέρωση τοῦ Ἁγίου Ὅρους.
Τὸ πρωὶ τῆς 2ας Νοεμβρίου 1912, ἀπὸ τὸ λιμάνι τοῦ Μούδρου τῆς Λήμνου, ἀποπλέει Μοίρα τοῦ Ἑλληνικοῦ Στόλου μὲ ἐπικεφαλῆς τὸ θρυλικὸ Θωρηκτὸ «Γ. Ἀβέρωφ», ὑπὸ τὸν Ναύαρχο Παῦλο Κουντουριώτη, καὶ κατευθύνεται πρὸς τὸ Ἅγιο Ὅρος.
Ἡ παρουσία τῶν πολεμικῶν σκαφῶν στὰ ἀνοικτά της χερσονήσου τοῦ Ἄθω, γίνεται ἀντιληπτὴ ἀπὸ τοὺς μοναχοὺς τῶν παραθαλασσίων μοναστηριῶν καὶ κελλιῶν καὶ κάτω ἀπὸ τὶς χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες ἑκατοντάδων καμπάνων τὰ πλοῖα πλησιάζουν τὶς ἀκτὲς τοῦ Ἁγίου Ὅρους.
Στὶς 11.30 οἱ Μονὲς φέρονται σημαιοστολισμένες ἐνῶ οἱ μοναχοὶ ἀλλαλάζοντας ἀπὸ χαρὰ κανονιοβολοῦν καὶ τυφεκιοβολοῦν. Τὸ Θωρηκτὸ "Γ. Ἀβέρωφ" ἀνταποδίδει μὲ 21 χαιρετιστήριες βολές.
Στὴ Δάφνη ἀγκυροβολεῖ τὸ Ἀντιτορπιλικὸ «Θύελλα» καὶ ἀποβιβάζει ἄγημα ἀπὸ 40 ἄνδρες, οἱ ὁποῖοι ἀνεβαίνουν καὶ ἀπελευθερώνουν τὶς Καρυές.