Σελίδες

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.!!


Σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2012 οκοληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας προς την Ιαπωνία. Η επίσκεψη έγινε επ΄αφορμής της 100ης επετείου της κοιμήσεως του Αγίου και Ισαποστόλου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Ιαπωνίας.

Στο αεροδρόμιο τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο προέπεμψαν ο Μητροπολίτης Τόκιο και πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Σενταϊ Σαεραφείμ, κληρικοί της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας,

ο Προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στο Τόκιο πρωθιερέας Νικόλαος Κατσιουμπάν, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιαπωνία κ. Ε. Αφανάσγιεφ.


Ο Ρώσος Προκαθήμενος άρχισε την ποιμαντική του επίσκεψη προς την Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας στις 14 Σεπτεμβρίου από το ταξίδι στο Χακοντάτε, απ΄όπου ξεκίνησε την ιεραποστολή του στις Ιαπωνικές νήσους ο Άγιος Νικόλαος.

Την επίσημη συνοδεία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο συγκροτούσαν: οι Μητροπολίτες Σαράνσκ και Μορδοβίας Βαρσανούφιος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας,

ο Αρχιεπίσκοπος Ρόβνο και Οστρόγκ Βαρθολομαίος, ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, Διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών κ. Β. Λεγκοΐντα,

ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ πρωτοδιάκονος Βλαδίμηρος Ναζάρκιν, ο τελών χρέη Διευθυντού του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πατριάρχου κ. Μ. Κούξωφ.


Από το αεροδρόμιο ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας μετέβη στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Χακοντάτε, τον πρώτο Ορθόδοξο Ναό στη χώρα Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου τέλεσε δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Νικολάου.

Αυθήμερον η Αυτού Αγιώτητα επισκέφθηκε τάφους των Ρώσων Αποδήμων στο νεκροταφείο ξένων στο Χακοντάτε, όπου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου